2016. szeptember 16., péntek

Kós Károly téri "rajzásunk" :)

Elérkezett ugyan a tanévkezdés, ám az újra találkozás örömét átélve, a tankönyveket is átvéve,  a nyárutó melege, a felhőtlen égbolt kicsalogatott minket az iskola épületéből; és az „ÉA felső” kirajzott a környékbeli csodás Kós Károly térre.
Néhány megállót buszozva-közlekedési gyakorlat!-a város egyik legszebb köztéri parkjába épített  játszóterén találtuk magunkat.
A bekerített terület biztonságában ki-ki megtalálta a kedve szerinti szabadtéri elfoglaltságát: Móni néni Évivel kergetőzött, Dórika végre boldogan hintázhatott. Dávid erő,-és bátorságpróbát teljesített, amikor Erős Mari nénire gondolva a „kötélhídon” átjutott. Lívia a szökőkút tövében a padon napfürdőzött és beszélgetett, a focipályán a nagyfiúk rúgták a bőrt, majd a lányfoci került sorra. A csendesebb lányok a virágágyások között sétálgattak, a fiúknak fent a dombon volt gyűlésük.
Ha valaki elfáradt már a kötélhágcsókon végzett gyakorlatok során, vagy eleget csúszdázott, leülhetett a padokra, s ha kezet is mosott, elővehette elemózsiáját, akár meg is kínálhatta társait barátságból.
Mert a barátság nagy volt köztünk ezen a napon! Mindenki azzal játszhatott, sétálhatott, labdázhatott, akivel szeretett volna, másik csoportbeli társsal, másik tanárnénivel.
Néhányan elsétáltak a szemközti cukrászdáig…lehet, hogy legközelebb oda is készülünk?

Alföldy-Boruss Dezsőné

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése