2017. február 2., csütörtök

Csatlakoztunk a Speciális Olimpia Kölyök Sportoló programjához!

 2016. november 9-én a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) Csalogány iskolás Kölyöksportolói látogattak el iskolánkba. A gyerkőcök 2 órás bemutatót tartottak nekünk, amibe a mi ovisaink és iskolásaink is bekapcsolódhattak.
 A Speciális Olimpia küldetése, hogy a 8 éves és annál idősebb értelmi fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek számára egész éven át tartó, rendszeres edzési és versenyzési lehetőséget biztosítson számos olimpiai sportágban.
 A Speciális Olimpia Kölyök Sportoló programja egy játékos sportprogram 2-7 éves gyermekek számára, mely segítségével a kicsik elemi sportkészségeket sajátítanak el, megtanulnak együtt játszani másokkal, korosztályukbeli ép és sérült társaikkal.
 A jól sikerült délelőtt után a Csalogány iskola meghívott bennünket, itt még több eszközzel, mozgásos játékkal ismerkedhettek meg kölyöksportolóink. Hivatalosan csatlakoztunk ugyanis a programhoz 5 előkészítős és 1 óvodás gyerekkel. Különösen nagy élmény volt, hogy a Mikulás is ellátogatott az eseményre és természetesen nem üres puttonnyal érkezett.

 Bízunk benne, hogy következő tanévtől be tudjuk építeni a kisebbek mindennapjaiba ezt a mozgást!

Pokol Barbara










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése