2017. szeptember 4., hétfő

Kolléganőnk a FINA Masters Úszóbajnokságon

Pokol Barbara kolléganőnk beszámolóját olvashatják az alábbiakban, aki nyáron versenybíróként vett részt a FINA Masters Úszóbajnokságon:


"2017. augusztus 14-20. között zajlott a 17. FINA Masters Úszó Világbajnokság, melynek részese lehettem. 
Gyógypedagógusi elhivatottságomat igyekszem kiterjeszteni a sport területére is. Két éve a Magyar Speciális Olimpia Szövetség versenybírói csapatát is bővítem. Rendszeresen részt veszek úszóversenyeken és atlétika versenyeken, mint időmérő bíró. 
Csapatunk lehetőséget kapott, hogy bírói tudását megmutassa a szeniorok bajnokságán. Izgatottan vártuk az eseményt, hiszen az érmek sorsa rajtunk is múlt. A televízióból nem látszik, hogy mennyi munka, mennyi ember áll egy ilyen rendezvény mögött. 
8 bírói csapatban összesen 300 ember volt, külföldi vezetőbírókkal. 


A verseny 2 helyszínen -  a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában és a Duna Arénában -, összesen 4 medencében zajlott párhuzamosan. Több ezer versenyző jelentkezett a világ minden pontjáról.


A Masters-t itthon szeniornak nevezik, de ez nem azt jelenti, hogy csak idősek versenyezhetnek. Az alsó korhatár 25 év, a legidősebb versenyző 97 éves volt. Különböző korcsoportban mérték össsze tudásukat.
Remek magyar eredményekkel zárult a verseny. A záró napon úszó magyar hősöket az alábbi linken lehet megtekinteni.



 Hihetetlen élmény volt egy ilyen nagy esemény részese lenni, főleg amikor a pályánkon úszó versenyző neve mellett megjelent a kijelzőn a WR (világrekord)."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése