2023. május 1., hétfő

Az alsó tagozat mindennapjai

 Kedves Érdeklődők!

Szeretnénk önöket tájékoztatni az alsó tagozaton történő eseményekről, kérem pillantsanak be tanulóink mindennapjaiba!

Február elején érdekes feladatot kaptak a gyerekek a Folly Arborétumtól.

Ciprusmagot kellett ültetniük. Nagyon örültek a feladatnak! Hiszen csodálatos, hogy egy picike magból egyszer csak kibújik egy kis növény, amelyből majd egy szép fa lesz.

A növény gondozásán kívül különböző feladatokat is meg kellett csinálniuk. Névtáblát készítettek, köveket festettek, képregényt rajzoltak. Az interneten pedig érdekességeket kellett felkutatniuk a ciprusfáról. A gyerekek még a tavaszi szünetben is vállalták, hogy az otthonukban nevelgetik a kis növénykét.

Nemsokára befejeződik a projekt, de a ciprusfát továbbra is gondozni fogjuk.

Reméljük, hogy egyszer úgy meg fog erősödni, hogy ki tudjuk majd ültetni az udvarra, ahol majd büszkén figyelhetjük, hogyan nő egyre nagyobbra és nagyobbra.


A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége 2023-ban hatodik alkalommal szervezte meg a Magyar Parasport Napját február 22-én.

Ez a Lélekmozgató program arra invitálta a gyerekeket, hogy mozogjanak minél többet.

A Parasport nap keretében a tornaterembe mentünk, ahol Tóth Attila vezetésével egy akadálypályán kellett végig menniük a gyerekeknek. Minden alsós diák teljesítette a feladatot. A legjobban az nyerte el tetszésüket, mikor bekötött szemmel kellett teljesíteni a feladatokat.




Március 22-e, a Víz világnapja.

Napjainkban egyre több szó esik arról, hogy mennyire kizsákmányoljuk bolygónkat, a Földet. Nagyon vigyázni kell az egyik legnagyobb kincsünkre a vízre, hiszen egyre kevesebb van belőle.  Ezért témanapot tartottunk, ahol olyan feladatokat oldottunk meg, amelyek a vízzel kapcsolatosak, még kísérletet is végeztünk. A feladatok során tudatosult tanulóinkban, hogy bizony ők is sokat tehetnek azért, hogy az értékes víz ne menjen veszendőbe.



 Április 4-én ismét megrendezésre került intézményünkben a kulturális fesztivál. Vékonyné Andó Ágota vezetésével tagozatunk a Marica grófnő című darab egyik betétdalára táncolt. Gyermekeink olyan nagy sikert arattak, hogy visszatapsolták lelkes táncosainkat, ők pedig újra előadták a produkciót.

Nagy büszkeséggel töltött el bennünket, hogy mi is képviselhetjük május 17-én iskolánkat a Fővárosi Kulturális Fesztiválon.

Reméljük ott is ilyen nagy sikerünk lesz!



Április 5-én tagozatunk húsvétra készülődött. A lányok Kátai Éva tanárnővel egy különleges tojásfestési technikával ismerkedtek meg, a berzseléssel. Közben a fiúk lázasan készülődtek, mert locsolkodni indultak. Nagyon szép verssel köszöntötték a lányokat, jutalmuk pedig hímes tojás volt.

A szép tavaszi idő pedig az udvarra csábított minket, ahol tovább folytatódott a húsvéti ünnep, mert tojásvadászatot tartottunk. A gyerekek sok csokitojást gyűjtöttek.





Április 11-e a költészet napja.

Baranyai Szilvia tanárnővel és a felső tagozatos gyerekekkel flashmob jellegű programon vettünk részt.

Ehhez megtanultunk több József Attila verset is. Nagy lelkesedéssel adtuk elő az intézményünkbe járó tanulóknak és tanárainknak.

Április közepén a versek előtt tisztelegve szavalóversenyt rendeztünk. A kicsik mondókákat szavaltak, a nagyobbak hosszabb lélegzetű verseket adtak elő.

A fotó is bizonyítja, hogy milyen lelkesek voltak a gyerekek, igazolva azt, hogy a magas kultúrát is meg lehet velük szerettetni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése