2023. június 7., szerda

Vizsga a Készségfejlesztő Iskolában

Május 16-án és 17-én lezajlottak a modulzáró vizsgák a Készségfejlesztő Iskola 12. osztályában. A 10 tanuló két szakmai tantárgyból bizonyította be tudását, mindkét esetben kimagaslóan szép teljesítményt nyújtottak. A vizsgákat mindenki 5-re tette le, ami nem azt jelenti, hogy a vizsgabizottság lágyszívű lett volna, hanem azt bizonyítja, hogy a tanulók lelkesen, szorgalmasan és ügyesen dolgoztak mind a felkészülés során, mind a vizsgán. Gratulálunk a szép eredményekhez!

Honffy Réka az agyagtárgy készítés rejtelmeit tanította a tanulóknak, így ő az ehhez kapcsolódó elméleti témakörökről kérdezte a vizsgázókat. A feleletek többek között a balesetvédelemmel kapcsolatos szabályokról, marokedény készítés lépéseiről, az agyaggal való munka eszközeiről, a kemence működéséről, a hurkatechnikáról szóltak. A tanulóknak képek segítségével kellett beszámolniuk a kihúzott tételükről, kérdésekre válaszolni. Mindannyian sikeresen teljesítették a feladatot, igazán szép feleletek születtek. Az Agyagtárgy készítő szakmai vizsga másik felét a tanév során készített vizsgamunkák tették ki, ami a tanulók gyakorlati tudásáról tett bizonyságot.

Alsóházi Réka a konyhai tevékenységek ismeretéből vizsgáztatta a tanulókat. A vizsgatételeket igyekeztünk úgy összeállítani, hogy az öt tétel lefedje a legváltozatosabb konyhai munkafolyamatokat, részfeladatokat, így minden tétel komplex tudást igényelt a vizsgázóktól. A kihúzott tételt először szóban kellett ismertetniük a tanulóknak, valamint a be kellett számolniuk a tevékenység során esetlegesen előforduló balesetekről és azok megelőzéséről. Ezután elő kellett készíteniük az eszközöket, kellékeket, hozzávalókat, majd nekiláthattak a munkának. Szeleteltek, vágtak, daraboltak, hámoztak, kentek, sütöttek, ízesítettek, mosogattak, törölgettek, elpakoltak, és hosszasan sorolhatnánk mennyi mindent ügyeskedtek a tankonyhán. Az elkészült ételeket közösen elfogyasztottuk és két igazán jó hangulatú napot tudhattunk magunk mögött. A két napon készült felvételeket, illetve a bizonyítványosztás szép pillanatait az alábbi képeken lehet megtekintheti.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése