2015. december 29., kedd

Gyermekkarácsony madagaszkári színezettel


 2015. december 15-én iskolánk apraja, nagyja együtt karácsonyozott az ünnepi hangulatba öltöztetett tornateremben.
 Az ünnepre a szokásosnál is nagyobb izgalommal készültünk, hisz tudtuk, hogy Randrianasolo Lalarison Richard, Madagaszkár tiszteletbeli nagykövete is a vendégünk lesz. A konzul fogadására nagy szeretettel készültünk. Azzal kedveskedünk neki, hogy országa szimbólumait, természeti kincseit, honos állatait és a malgas nyelv néhány kifejezését plakátokon jelenítettük meg és elhelyeztük a tornaterem felé vezető szakaszon. A kifüggesztett plakátokat a nagykövet úr meghatódva szemlélte és nagyon köszönte.


 A programot az értelmileg akadályozottak tagozatának műsora nyitotta meg, meghitté varázsolva az ünnepet és könnyeket csalva a szemekbe. A karácsonyi hangulatot tovább fokozta Vidó Levente 4. osztályos tanuló szavalata, a tanulásban akadályozottak felső tagozatának műsora és Szörényi Dániel 5. osztályos tanuló éneke. A műsort meghívott vendégünk, Szilassyné Botos Anikó szavalata és karácsonyi meséje zárta.


 Nagy megdöbbenést okozott a gyerekek körében, és óriási élményt jelentett számukra, amikor a Star Wars film zenéjére váratlanul megjelent a Csillagok háborúja univerzumából az 501-es légió magyarországi helyőrsége. Meghívott vendégeink sem tudták leplezni izgatottságukat, lelkesen fotózták a pózoló rohamosztagosokat, akik velünk együtt nézték végig az ünnepi műsort.


 A rendezvényen megszólalt a konzul úr is, aki miután elismerően és meghatódva beszélt a számára készített plakátokról, az ünnepi műsorról, mesélt a madagaszkári karácsonyról, majd átadta a gyermekeknek hozott ajándékát.


 A meglepetések sora ezután tovább folytatódott, hisz a program végén intézményünk igazgatója Radványi Gábor alpolgármester úrral és Marksteinné Molnár Julianna képviselő asszonnyal átadta az önkormányzati forrásból beszerzett interaktív táblát, mely intézményünk első ilyen eszköze. Nagyon köszönjük nekik!
 A rendezvényről az ATV és Kőbányai Hírek is tudósított.


Némethné Varga Ibolya





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése