2016. június 6., hétfő

Egészség Majális





„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül a minden semmi.”
(Arthur Schopenhauer)

Egészség Majális sok örömmel, vidámsággal

 Intézményünkben 2016. május 21-én, szombaton, az egészséges életmódra nevelés jegyében Egészség Majálist tartottunk. A programot intézményünk szülői közösségének kezdeményezésére, tanulóink, dolgozóink bevonásával szerveztük, valósítottuk meg, és tettük nyitottá az egészségét fontosnak érző, azért tenni akaró külső vendégek számára is.
 A testi és lelki egészség megőrzését, visszaszerzését célzó, az alternatív gyógymódokat népszerűsítő - terapeuták által támogatott - majálisunk csoportos és egyéni foglalkozások keretében mindenki számára elérhető hagyományos és alternatív lehetőségeket mutatott be jól-létünk érdekében.
 A rendezvényen a különböző természetgyógyászati terápiák kipróbálási lehetősége mellett volt kreatív sarok, reformétel kóstoló, arcfestés, teaház, táplálék- és növénykiállítás, biorezonanciás állapotfelmérés, lézeres szemvizsgálat, könyvbemutató, csoportos torna, zumba, újrahasznosított tárgyak kiállítása, és tombola a terapeuták, a kollégák, a szülők és cégek által felajánlott nyereményekkel. Mindezek mellett látogatható volt intézményünk só-és aromaterápiás szobája is.  A program jó hangulatát a Pixi Dance tánccsoportlátványos bemutatója és Farkas Gergő csodálatos gitárszólója alapozta meg.
 A programra a szülőkkel közösen nagy lelkesedéssel készültünk, ezért óriási öröm volt számunkra, hogy sokan ellátogattak hozzánk. A vendégkönyv bejegyzései és az egyéb visszajelzések azt mutatják, hogy ezen a szép késő tavaszi napon mindenki jól érezte magát nálunk. Jó érzés volt olvasni egyik vendégünk, Babits Péter (CSEVE csoport) programról szóló bejegyzését:

„Tegnap Budapest X. kerületben található, Gém utcai Komplex Általános Iskolában megrendezett Egészség Majálison jártunk. Már az elején látszott, hogy egy aprólékosan kidolgozott, nagy gonddal megszervezett rendezvényről van szó!
 Volt többek között: Jobb agyféltekés rajzolás, komplex mozgásterápiával (képesség fejlesztő) foglalkozó tanácsadás, csoportos torna értelmileg korlátozott gyerekeknek, talpmasszázs gyakorlási lehetőség, ismerkedés a hangtálakkal egy fantasztikus csoportos hangfürdőzés keretében, meditációs technikák bemutatása, só és aromaterápiás szoba, masszázs, látásjavító szemmasszázs, biorezonancia állapotfelmérés, játék tombola, zumba, stb.
 Minden foglalkozástartó és szervező nagyon lelkes és lelkiismeretes volt. Finom szendvicsekkel, süteményekkel várták a kilátogatókat, olyannyira, hogy pl. még a glutén érzékenyekre is gondoltak!
 Fantasztikus volt látni, hogy, hogy játszanak és ropják együtt pl. a zumbát az SNI-s és egészséges gyerekek. Hogy nyom egy kedves puszit egy egészséges kislány egy Down-szindrómás kisfiú arcára. Idilli volt a kép, olyan, amelyet mindenhol látni szeretnénk. Reményt adott, hogy van értelme tovább dolgoznunk, mert igenis kis országunkban is meg lehet teremteni az egyenlőséget, hogy igenis egyformán értékesek a gyerekeink!
 Nem kellett ehhez más, mint egy nagyon lelkes emberekből (pedagógusok, szülök, hozzátartozók) álló iskola és a gyermekek, akikben még nincsen semmi előítélet. Akik megmutatták, hogy meg lehet csinálni. Szívüket, lelküket beleadva igenis meg lehet csinálni!
 Nagyon hasznos rendezvény volt ez az Egészség Majális, sok segítséget és tanácsot tudott adni mindenkinek. Nagy gratuláció minden szervezőnek!!! Ráadásul külön öröm, hogy az egyikük Svartur Bluish, csoportunk tagja!
 Mindenkinek ajánlom ezt az iskolát, mert egyértelműen látszott, hogy a szívükön viselik az SNI-s gyermekek sorsát!
 Még nagyon sok ilyen Egészség Majálist kívánok, a Gém utcai Komplex Általános Iskolának!”

 A programon az alábbiakban felsorolt terapeuták varázsolták széppé, élvezetessé a napot, akik révén sok hasznos, érdekes információval és rengeteg élménnyel gazdagodtunk:


Erdős Anita:             akupresszőr, masszőr
Erdős Edina:            alternatív képességfejlesztő tanácsadó, kineziológus
Horváth Anita:         Zenepedagógus, Hegedűművész, Peter Hess Hangmasszőr
Horváth Laura:        Rajzoktató, webdesigner
Gesztesi Piroska:     Fülakupunktúrás addiktológus, Schüssler só  terapeuta
Varga Éva:                Zumba oktató
Magyar Petra           Thai masszőr
Dániel Andrea:         Pilates sportoktató
Héder Tímea:            Biorezonanciás állapotfelmérés
Szarvas József:          Biomasszázs
Farkas Tamás:           EMMSA Alapítvány- Első Magyar Mozgás-, és Sportfejlesztő  Alapítvány
Kerekes Márta:           Mellbevágó c. könyv szerzője

Kedves terapeuták!
 Nagyon nagy élmény volt, hogy találkozhattunk veletek, és tanulhattunk tőletek! Kedves, mosolygós, vidám személyiségetekkel, segítő attitűdötökkel, csodálatra méltó képességeitekkel, tudásotokkal, nagylelkű felajánlásaitokkal mindannyiunk elismerését kivívtátok!  Köszönjük önzetlen segítségeteket, támogatásotokat! Reméljük jól éreztétek magatokat nálunk! Bármikor várunk vissza Benneteket nagy szeretettel!

 Egészség Majálisunk megálmodója, legfőbb szervezője és megvalósítója szülői közösségünk egyik tagja, Erdős Anita volt. Nagy-nagy köszönet időt, energiát nem kímélő fáradhatatlan, lelkes, szívvel, lélekkel teli munkájáért! Köszönettel tartozunk Dadasev Irén, Horváthné Kiss Andrea, Pálinkás Piroska Mária, Beke Mónika Andrea, Tóth Beatrix szülőknek is, akik Anitával közösen oroszlánrészt vállaltak a szervezésben és lebonyolításban.
 Köszönöm kollégáimnak is a programon való aktív részvételt, és minden látogatónak, hogy érdeklődésével, jelenlétével megtisztelt minket.

A programon készült képek az alábbi linken érhetők el:

 Mindenkinek köszönjük a részvételt! Találkozzunk jövőre is a Komplexben és tegyünk együtt az egészségünkért!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése