2017. november 8., szerda

Kupakgyűjtés az ÉA tagozaton


Nap mint nap az iskolástáskák reggeli kipakolásánál rejtélyes csomagocskák kerülnek elő, de van, hogy a portán találunk egy-egy hatalmas zsákot. Vajon mit rejtenek ezek a zacskók, zsákok, és ki hozta, ki küldte őket? Nem, nem ez még nem a Mikulás ajándéka, bár ajándék. A hangyaszorgalommal gyűjtött kupakokat küldik be a mindenre odafigyelő, segítőkész szülők.
A kupakgyűjtést Zádori Ági kolléganőnk kezdte el tíz évvel ezelőtt, több céllal. Egyrészt tanítsuk a gyerekeket takarékosságra, neveljük őket munkára, és nem utolsó sorban legyen egy kis bevételünk, amit tagozati rendezvényeinken, a farsangon, a Mikulás-versenyen, a fővárosi, országos versenyen résztvevő tanulóink jutalmazására fordíthatunk. Korábban a „kupakpénzből” vettünk minden csoport számára használt számítógépet és monitort. Ebből a forrásból tudtunk évente egy-egy zsák kutyatápot ajándékozni az Ebremény Kutyavédő Egyesületnek, valamint a budakeszii Bogáncs Állatmenhelynek, ahol tanulóink kedvükre simogathatták az árva jószágokat.   Az elmúlt két évben az ajándékozáson túl az autóbuszos kirándulás buszbérlésének költségét pótoltuk ki, hogy a szülőkre jutó anyagi terhet csökkentsük.
Mi történik a kupakokkal, mire azok leadásra kerülnek, és átvehetjük az érte járó pénzt? A kis zacskókból egy gyűjtődobozba kerülnek, aminek a helyét már minden tanuló ismeri. Innen hétről hétre bezsákoljuk, és az udvaron erre a célra leválasztott tárolóba helyezzük el. Mindezt tanulóink végzik nagy odaadással és nem kisebb zajjal. Lelkesen cipelik a zsákokat, alkalmanként még a talicska is előkerül. Ha a raktárunk megtelt, felnőttek lépnek a tettek mezejére, és elszállítják a leadó helyre.
Ezúton szeretnénk megköszönni minden szülő, kolléga, nyugdíjas kolléga segítségét, hiszen tudjuk, hogy a cél érdekében még rokonokat, barátokat, szomszédokat is bevonnak a gyűjtőmunkába. Köszönjük azoknak a szülőknek is, akiknek a gyereke már elballagott iskolánkból, de még mindig nekünk gyűjti a kupakokat, köszönjük annak a szülőnek is, aki még a nyári külföldi munkája során is erre gondolt, és szeptemberben egy hatalmas zsák kupakkal jelent meg. Egyúttal tisztelettel kérjük a szülőket, kollégákat, hogy továbbra is, ily módon is támogassák tagozatunk tanulóit!

2017. november                                                                                                               Pálfi Ildikó




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése