2019. május 22., szerda

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban jártunk


Az ÉA tagozat négy felső csoportja osztálypárokat alkotva április 10-én és 11-én látogatott el a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba.

Az előzetes lejárás után egyértelművé vált, hogy a teljes múzeum alapos megtekintése egy délelőtt alatt ismeretanyagban és időben is megterhelő lenne tanulóink számára, így csak a vendéglátóipari rész bejárását jelöltük ki célul.

A látogatás során egy ottani múzeumpedagógus kíséretében, az ő magyarázatával és természetesen a kiállított tárgyak segítségével körülbelül 120 évet léptünk vissza az időben.  Megismerkedtünk egy cukrászattal és annak minden eszközével, bepillantást nyertünk egy korabeli cukrászdába, egy étterembe és egy kávéházba. Utunk végén egy teljes berendezéssel bíró polgári lakás helyiségeit járhattuk végig. A rendkívül elegáns polgári ebédlőn kívül körbenézhettünk a lakás konyhájában, kamrájában, fürdőszobájában.

A kiállítási termekben jobbnál jobb játékos feladatok csalogatják a látogatókat, melyek közül tanulóink többet is sikeresen megoldottak. A legnagyobb élményt az jelentette számukra, hogy a régi cukrászat szinte minden eszközét megfoghatták, kipróbálhatták, s bár nem volt könnyű a mai konyhai eszközök ismeretében beazonosítani azok száz éve elterjedt változatát, de ebben is jeleskedtek, ügyesek voltak tanulóink.

Ha kedves olvasóink egy kellemes, könnyű, nosztalgiázó programra vágynak, jó szívvel ajánlom a múzeum megtekintését, és javaslom, ne hagyják ki a kereskedelmi kiállítás megtekintését sem.

Pálfi Ildikó





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése