2019. június 18., kedd

Izgalmas kincskeresés az alsó tagozaton

 2019. május 31-én, a DÖK napon a tanulásban akadályozottak tagozatának alsós tanulói izgalmas kincskeresésben vettek részt.
 13 tekercs tartalmazta azokat a furfangos próbákat, melyeket a gyerekek vegyes csapatokban próbáltak kiállni, Kalóz Kapitány segítségével.
 Rejtélyes utazásuk a Mesefolyosón kezdődött, ahol Tündérország királynőjénél kellett teljesíteni az első próbát. Számországban műveleteket oldottak meg, majd megetették a Háromfejű Sárkányt. A Homoktengernél papírhajót hajtogattak. Vidám énekkel, tánccal felvidították a Szomorú Fűzfatündér fáját, sziklafalat romboltak, labdává változott aranyrögöket gyűjtöttek, melyek a Varázslatos Hintaüstbe dobálva aranyröggé változtak vissza.
 Utolsó próbaként kis kalózaink találós kérdésekre adtak ügyes válaszokat, melynek jutalmaként kis részeket kaptak a térképből, mely elárulta a kincs rejtekhelyét. Egy négy számjegyből álló kód megfejtése után kinyílt a nagy kincsesláda, ami mindenki nagy örömére jégkrémmel volt tele.
 A közös fagyizás alatt megoszthatták egymással élményeiket és az átélt izgalmakat.
 A nap emlékeként elkészült a nagy kalózhajó is, benne a kis kalózok fényképével, mely remek bizonyítéka annak, hogy ezen a délelőttön mindenki nagyon jól érezte magát!

Kocsisné Takács Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése