2020. október 4., vasárnap

Ősszel az erdő...

Idén második alkalommal rendeztük meg az É.A. tagozaton az Erdők, mezők növényei, állatai című projekt hetet. A témában szervezett projekt már a tavalyi évben is nagyon jól sikerült, ezért úgy gondoltuk idén sem maradhat ki. A vírushelyzetre való tekintettel terveztünk osztályszinten feldolgozandó feladatokat, illetve szabadtéri programokat.

A kisebbeknek és a nagyobbaknak képességi szintjüket figyelembe véve, differenciáltan ajánlottunk videóanyagot, melyekhez feladatlapot is csatoltunk.
Szerdára udvari játékos vetélkedőt terveztünk, de ennek megvalósítását sajnos az esős, szeles időjárás nem tette lehetővé.
Pénteken a projekt zárásaként erdei gyalogtúrára mentünk a József Attila lakótelep melletti Kiserdőbe, mely gyalogszerrel elérhető és tökéletes helyet kínál az erdő jellegzetességeinek megfigyeléséhez. Ezen a programon a készségfejlesztő iskola osztályai vettek részt. Az erdőjáráson túl feladatokkal is készültünk a tanulóknak, melyeket a túra során tervezett időközönként vezényeltünk le. Volt egyéni és kiscsoportos feladat is; a fiatalok terméseket gyűjtöttek, állatok lábnyomait párosították és még sok más izgalmas feladványt oldottak meg.
Az általános iskolai osztályok zárásként szuper plakátokat készítettek a témában.
Köszönöm szépen Csider Biancának és Baranyi Ritának a közös munkát, melyet a projekt felelőseiként végeztünk.

Sáfrány Flóra




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése