2021. március 21., vasárnap

Down-szindróma világnapja

,,A szeretet szemén át nem a különbségek látszanak, hanem a gazdagság.


,,A Down-szindróma világnapját (World Down Syndrome Day) március 21-én tartják. Az eredeti ötlet Stylianos E. Antonarakis genetikustól származik. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet." 

/wikipedia.hu/

A világnap alkalmából különböző eseményeket tartanak. Egy ilyen eseményhez csatlakoztunk mi is, melynek neve: #ZoknisKihivas. Eredetileg pénteken az iskolában, közösen szerettünk volna felemás zokniba bújni, de sajnos erre most nem volt lehetőség. Ezért aztán, mindenki otthonról küldte el saját felemás zoknis fotóját.

De miért pont zoknis kihívás? 

,,A #ZoknisKihivast minden év március 21-én tartjuk, és a Down-szindróma világnapjához kötődik. Ezen a napon az emberi egyediséget ünnepelve felemás zoknit viselünk. 
A kihívás mindazoknak szól, akik szolidaritásukat szeretnék kifejezni, és támogatni szeretnék a Down-szindrómásokat és családjukat. Egyúttal felkelti a figyelmet arra, hogy az emberi egyéniség szebbé, változatosabbá, érdekesebbé és inspirálóbbá teszi a világunkat."

/zokniskihivas.hu/


az ÉA felsősök tappancsai

...még több apró lábacska az ÉA tagozatról



...és a TANAK alsósoké



Sáfrány Flóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése