2022. április 6., szerda

Farsang 2022

 Felső tagozat 



Tagozatunkon a Farsang a szuperhősök árnyékában telt. Tanáraink valamennyien szuperfigurákká váltak. Volt köztük Batwoman, Shadow-cat, Hulk, Doctor Strange Wonderwoman, Nyúlánka, de egy klasszikus boszorkány is borzolta a kedélyeket a pókhálóval átszőtt tornateremben.

A buli közös Just dance partival indult. Az egész felső tagozat együtt táncolt a képernyőn mozgó alakokkal.

A gyerekek jelmezei idén is szenzációsra sikeredtek. Legtöbben házilag gyártott maskarák mögé bújtak. A győztes jelmezt egy 5. osztályos tanuló saját maga készítette el kartonból és lepedőből: ő egy mine craft karakter bőrébe bújt, de természetesen a szuperhősök itt is felsorakoztak. A gyerekek között is ott repkedett Batman, szőtte hálóját a Pókember. A jelmezversenyt az Intézmény vezetősége zsűrizte, akik tátott szájjal figyelték a jelmezes felvonulást.

A jelmezverseny után vidám perceket éltünk át együtt. Közösen megnéztünk egy kisfilmet, amelyben tanáraink mókás feladatokat mutattak be az „Egy perc és nyersz” játék mintájára. A hangulat ezzel a tetőfokára hágott.

A felfokozott jókedvben elkezdték a gyerekek a vetélkedőt, amelyhez szintén vicces kisfilmekben mutattuk be a gyerekeknek, hogyan kell a feladatokat végrehajtani.

A játékok között volt pohárhernyó, csavartorony, ormányos jeti, harisnyahalász, vaklabda, de ami a legjobban tetszett a gyerekeknek a részeges múmia és a popsi-pingpong volt. Utóbbit több fordulóban is lejátszottuk, akkora volt az érdeklődés iránta.

A vetélkedő után újra a táncosoké volt a főszerep. Aki akart, koreográfiára táncolt, más a szabadtáncban lelte örömét.

Fényképezkedni is lehetett: életnagyságú képek mögé bújva válhattak igazi szuperhősökké a gyerekek. Köszönjük a kedves Jótevőnknek a csodálatos plakátot!

A farsangi móka természetesen nem érhetett véget fánk evés nélkül, melyet hajnalok hajnalán a fáradhatatlan boszink sütött. Fáradtan, de jókedvűen tértünk vissza a termeinkbe, ahol tovább folytatódott a buli: elropogtattuk a ropogtatnióvalókat, megittuk az italokat.

Találkozzunk egy év múlva is, és űzzük el együtt a telet!

Meséljenek a képek is!


Baranyai Szilvia, Borsos Csilla




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése