2022. április 6., szerda

Komplex Verseny

 Két év után idén, 45. alkalommal került újra megrendezésre az Országos Komplex Tanulmányi verseny fővárosi fordulója az erzsébeti Benedek Elek EGYMI-ben.

A szervezők minden évben a 6.-7. évfolyamos tanulókat várják, hogy összemérjék tudásukat.

            Intézményünket ebben a tanévben a 6. évolyamból Dimén Marci, a 7. évfolyamból pedig Balázs Bence, Polonkai Isti és Kincses Ábel képviselte a versenyen.

A hosszú felkészülés ugyan lefárasztotta a srácokat, a verseny napján mégis lelkiismeretesen és kellő magabiztossággal álltak a kihívás elé, ahol nagyon szépen szerepeltek, hiszen a legtöbbet hozták ki a feladatokból és magukból is.

            Magyar irodalom tantárgyból Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című regényét kellett feldolgozni. A regény cselekménye megfogta a fiúkat: jól ismerik a helyszíneket, a szereplőket, így magabiztosan, bár elég nagy izgalommal kezdték a verseny első fordulóját.

Természetismeretből az emberi test, az egészséges életmód témaköre várta a diákokat. A verseny ezen fordulójában is remekeltek tanulóink, csak úgy, mint a földrajz-témakörben, ahol a Kárpát-medence tájegységei, földrajzi kincsei, népei köré szerveződtek a feladatok.

A matematika fordulóban önállóan kellett a gyerekeknek dolgozni, ami egy kicsit megzavarta az addigi csapatmunka gördülékenységét, de szépen helyt álltak a fiúk itt is.

            Végül a 6. helyezést sikerült elérniük, amit emléklappal és egy-egy labdával jutalmazott a zsűri. A fiúk cseppet sem voltak csalódottak, hogy nem ők nyerték a versenyt, hiszen fontosabb volt számukra, hogy egy izgalmas és pozitív élménnyel gyarapodott képzeletbeli emlékkönyvük.

Felkészítő tanáraik: Pokol Barbara és Baranyai Szilvia, és nem csak ők, de egész intézményünk joggal lehet büszke a négy nagy egyéniség szereplésére és eredményére.

Köszönjük, srácok! Szép volt!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése