2023. március 20., hétfő

A Magyar Parasport Napja a Kőbányai Komplex EGYMI-ben

Intézményünk sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók nevelését, oktatását, gondozását végzi 3-23 éves korig. A nálunk tanuló diákok sérülései többfélék: enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékosok, autizmus spektrumzavarral küzdők, valamint halmozottan fogyatékos gyermekek járnak intézményünkbe. Egy dolog azonban közös bennük: egymást tisztelve, szeretve élik mindennapjaikat iskolánkban. Mi felnőttek is arra törekszünk, hogy elfogadásra neveljük őket.

Ezen hitvallásunk mezsgyéjén szerveztük meg tanulóinknak a Magyar Parasport napja alkalmából a mi kis házi parasport-napunkat, amelynek során egy akadálypályát teljesítettek a gyerekek. Választási lehetőségként bekötött szemmel is végig mehettek a pályán. Egymásnak segítve, szurkolva küzdötték le az akadályokat, amelyek között szerepelt alagút, egyensúlyozás, szlalompálya és célba dobás is.

Az akadályokat kollégáink is kipróbálták, és bár könnyűnek tűntek a feladatok, rájöttek, hogy egyik-másik elem leküzdéséhez bizony nagy koncentrációra van szükség. Mivel tanulóink nagy része figyelem-koncentráció zavarral, koordinációzavarral küzd, ezért nekik igazán kihívás volt ez a pálya, mégis jó hangulatban, odafigyelve teljesítették a feladatokat.

Készítette: Baranyai Szilvia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése