2015. november 24., kedd

Reggeli közös éneklés

 Hamarosan megérkezik az iskolánkba is a Mikulás, ezért november 24-én az óvodai, az autista, a mozgásfejlesztő és a fejlesztő-felkészítő csoporttal összeültünk egy kedves, reggeli utáni énekelgetésre, ahol felfrissítettük a Mikulás dal repertoárunkat is.
 Kezdetben köszöntöttük egymást és mindenki választhatott egy neki tetsző hangszert. Mivel aznap igen borongós időnk volt a ,,Gyülekeznek a felhők” mondókával indítottunk, ahol a ,,dörög az ég és kopog a jég” részt már mi is intenzív hangszerkísérettel jeleztük. A gyerekek nagyon élvezték, hogy önfeledten, szabadon csöröghettek, dobolhattak, ütögethették a hangszerüket. Pár ismertebb dalocska után (pl.: ,,Lassan jár a csiga-biga”, ,,Lementem a pincébe”, ,,Alma, alma, piros alma”) jöhettek a Mikulás és téli időt köszöntő dalok. Ilyen volt a ,,Hull a pelyhes fehér hó”, ,,Télapó itt van”, ,,Suttog a fenyves zöld erdő”, ,,Hull a hó, hull a hó”. Kellemes meglepetés volt, hogy szinte mindenki ismerte és énekelte/dúdolta is a dalokat.
 Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy a gyerekek hatalmas lelkesedéssel, örömmel vettek részt a közös tevékenységen. Látszott az arcukon, hogy jól érzik magukat. Elköszönésként a ,,Megy a gőzös…” dalra mindenki megfogta egymás hátát és tettünk pár búcsú kört, majd ki-ki a saját csoportjával elrobogott a termükbe. 

Földi Enikő








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése