2017. március 27., hétfő

Pénz7 az alsó tagozaton

 Az Oktatási Hivatal hirdette meg a Pénz7 projekthetet, melyhez idén önkéntesen lehetett csatlakozni. Ezért az alsó tagozaton egy napunk csak a pénzről szólt.
 Először egy érdekes mesét láthattak a gyerekek a pénz kialakulásáról, majd különleges, egyedi pénzeket tekinthettek meg. Ezután különváltak az osztályok. A két első és a második osztály megnézhette közelről a ma használatban lévő fizetőeszközöket, majd három munkahelyen "dolgozhattak" a gyerekek. Belekóstolhattak a könyvkötészetbe Móni nénivel, az agyagozásba Nati nénivel, a képeslapkészítésbe Szilvi nénivel. Szebbnél szebb alkotások készültek, amiből kiállítást is készítettünk. A"munkájukért" "fizetést" kaptak a gyerekek, amit elkölthettek az ideiglenesen megnyitott Gém-boltban.
 A harmadik és negyedik osztály tanulói pénzek azonosítójeleivel, sajátosságaival ismerkedhettek meg, majd önállóan tervezhettek pénzt, illetve pénzzel kapcsolatos játékos feladatokat oldottak meg.
 A nap végén minden tanuló kapott egy emléklapot és Euro- mintás csokit. Akik nem ehetnek csokit, egy kis füzetkét kaptak.
 Nagyon fantasztikusan érezték magukat a gyerekek, és a pedagógusok is. A tanulók ismét játszva tanulhattak ezen a napon.

Kovács Zsuzsa, Villányi Kinga





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése