2017. március 11., szombat

Télbúcsúztató a Gém utcában

Megtörtént a szokásos évi esemény: megrendeztük a farsangot!

Már napokkal a műsor megkezdése előtt feldíszítettük a folyosót, a dekorációk vidámságot és életörömet sugároztak. Mindenki osztálya előtt ott volt a gyerekek örök  barátja : a bohóc.
Mindenki nagy reményekkel várta: az intézmény igazgatósága, a pedagógusok, - köztük a gyakornokaink- és természetesen leginkább a diákok.
Mindenki számára meghívót rajzoltunk, kedves szöveggel. Február 9-én történt meg az esemény, ekkor még tombolt a tél, könnyen megértettük, hogy az elkövetkezőkkel a tavaszt kell csalogatni.
Minden csoport olyan jelmezt tervezett, amely a szereplő diákok egyéniségét tökéletesen hagyta érvényesülni. Voltak, akik csoport által játszott jelenetekkel léptek fel, ehhez kísérő zenét biztosítottunk az elérni kívánt hatás érdekében. A fellépők másik csoportja egyéni jelmezben mutatkozott be.
A farsang keretében kívánságműsort szerveztünk, izgalmas kérdésekből építettük fel a vetélkedőt. A megfejtések alaposan igénybe vették a gyerekek fantáziáját és kreativitását. Mindezzel együtt igen jól szórakoztak, és három tagú zsűri értékelte teljesítményüket. Osztályfőnökeik és csoporttársaik biztatták őket és folyamatosan szurkoltak nekik. A diákok értékelőlapjain jegyezték fel az egyéni sikereket.
A mezőnyben szorosan egymás mellett álltak a díjra várók, és bár hirdettek eredményt, mindenki kapott jutalmat és kiválóan érezték magukat.
Mialatt a jelmezesek felvonultak, Sáfrány Flóra, kolléganőm irányította a zenét és egyúttal ő konferált. Látszott rajta a szívből jövő lelkesedés, miközben konferálta az eseményeket. A műsor forgatókönyvét Skapper Tamara tervezte, és velem – mint öreg rókával együtt bonyolítottuk le.
A két ifjú pedagógus a jelmezekhez tökéletesen illő mondókákat, verseket gyűjtött össze, ezzel is segítette a többi kolléga munkáját.
A hangulat a műsor végéig kiváló volt, mindenki kapott elismerést, a jelmezesek egyéni és csoportversenyben is jutalmat nyertek.
Én, meg szeretném köszönni a fent megnevezett két fiatal kollégámnak a rengeteg segítségnyújtást, amivel lehetővé tették számomra, hogy a saját minősítő vizsgámra is fussa még erőmből. Jól esett a tudatos figyelem és tapintat, mert nehéz heteim voltak.
Kérem, hogy sikeremet tekintsék a saját elismerésüknek is, és szívből kívánok nekik hasonló jókat!
A kedves, szép pillanatok megörökítésére fotókat is készítettek a pedagógiai asszisztensek, melyeket meg lehet tekinteni a szülői értekezleteken és a tanórák folyamán is gyönyörködünk bennük.
Minden résztvevőnek köszönöm a figyelmet a feladatra, a lelkesedést a gyerekekért, a bátorságot a fellépéshez, és a kitartást a felkészülésben.

Jövőre veletek ugyanitt!


Sáfrány-Majoros Erzsébet Márta



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése