2017. március 11., szombat

Találkozás a néphagyománnyal

 Február 21- én a Hagyományok Háza által szervezett „Találkozás a néphagyománnyal” elnevezésű ismeretterjesztő foglalkozáson vett részt intézményünk tanulásban akadályozott tagozata. Lázas várakozás előzte meg ezt a napot, és ezúton is szeretném megköszönni a gyerekek nevében mindenki segítségét e program létrejöttében, megvalósításában, mert több, mint hatvanan lehettünk részesei ennek a csodás élménynek.
 Reggel 9 órától délután 1- ig tartottak a hagyományőrző foglalkozások. Mi, pedagógusok nagyon büszkék vagyunk az iskolánk diákjaira, mert ezt a négy órát végig fegyelmezetten és aktív részvétellel töltötték.
 A napot a Magyar Állami Népi Együttes bemutatója indította, ami mindannyiunkat lenyűgözött. Utána Fábián Éva mesemondó, népdalénekes mesélt nekünk. A gyerekek Éva néni köré ültek, és mosolygó arccal hallgatták meséjét. Ezután három csoportban zajlottak a foglalkozások: volt táncház és hangszerbemutató, nemez labda készítés, illetve rongybaba készítés. Ezek a foglalkozások nagyon érdekesek voltak a diákok számára, sok új dolgot megtanulhattak. 
 Hatalmas köszönet a Magyar Állami Népi Együttesnek, Fábián Évának, a népművészeknek, illetve a szervezőknek, Németh Nórának és Legeza Mártának. Mindenkinek csak jó szívvel tudom ajánlani ezt a programot, aminek a színvonalát mi sem bizonyítja jobban, minthogy az iskolába visszaérve a gyerekek arról kérdezősködtek, hogy mikor lesz legközelebb ilyen programban részük. Reméljük hamarosan!

Tóth Orsolya








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése