2017. december 11., hétfő

I. Országos Kölyök Sportoló Nap és Young Athletes nemzetközi konferencia


 2017. december 7-én az Európa/Eurázsiai Speciális Olimpa Szövetség  „Young Athletes” Program konferenciáján vettem részt –számomra ez nagyon megtisztelő volt. A workshopon a magyar edzők mellett észt, brit, görög, litván, máltai, lengyel, portugál, szlovák, szlovén, horvát, albán, török és moldáv Kölyök Sportoló Program koordinátorok is képviselték országaikat.  A konferencia elméleti képzéseinek az Acquincum Hotel adott otthont. Másnap, a záró-gyakorlati Kölyök Sport bemutató az óbudai Csalogány Iskolában zajlott, az I. Országos Kölyök Sportoló Nappal egybekötve.


 Az eseményen több intézményből (nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum, Dió EGYMI, Csalogány EGYMI és mi, Komplexesek) összesen 27 gyermek mutatkozott be. Iskolánkat képviső Kölyök Sportolók: Honyák Edvárd, Honyák Olivér, Kmetyó Márk, Szerdahelyi Zsófia és Szőke Zina.
 Kozma Zsuzsa (Fittmóka) egy játékos, zenés bemelegítéssel készült a gyermekeknek, majd  a közös tornát Sárközi Anita koncertjével vezettük le.
 A sportprogramon akadálypályákat próbáltak ki a gyerkőcök, melyeket lelkesen és nagy élvezettel teljesítettek.  A programot Arminas Vareika (litván Young Athletes edző) „Mini kosár” csapatjátékkal tette még színesebbé. Arminas mottója: „Coach should be ready to have some fun!” – Az edzőnek készen kell állnia a szórakozásra!
 Az esemény zárásaként tiszteletét tette a Mikulás, aki oklevéllel és szaloncukorral jutalmazta az ügyes Sportolókat.
 Külön köszönet Kocsisné Takács Andreának a gyermekek kísérésében nyújtott segítségéért!

Pokol Barbara
Az eseményről további fotók és videók megtekinthetők a következő linkeken: Armina Vareika videója, televíziós összeállítás, Verni Gábos fotói, promóciós videó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése