2018. szeptember 23., vasárnap

Sérült Gyermekek Napja

 Idén immáron 27. alkalommal került megrendezésre 2018. szeptember 17-én a "Sérült Gyermekek Napja" a Budapesti Állatkert és az ÉFOÉSZ közös szervezésében. 1992 óta hagyományosan szeptember hónapban kerül sor erre a különleges állatkerti napra, melynek kiemelt célja, hogy feledhetetlen élményt szerezzen a fogyatékkal élő gyermekeknek és fiataloknak.
 Ebben az évben a tanulásban akadályozottak alsó tagozatának tanulóival mi is részesei lehettünk az élménynek. Mire az Állatkert megnyitott, mi már ott voltunk és a langyos, harmatos reggeli időben vehettük birtokba az állatok ébredező birodalmát.
 Minden osztály a saját tempójában haladt, ki-ki a majomház, a jegesmedve vagy a fókák felé véve útját. Az állatok mindig lenyűgözik a gyerekeket, ráadásul minden zugban megbújik valami érdekes, egy régi katonai dzsip, egy totemoszlop, egy meglovagolható krokodilszobor...
 Ez a nap egyben régi kollégák, barátok, elballagott tanulók találkahelye is, mindenfelé kedves ismerősökbe botlottunk.
 Az Állatkert finomságokkal, bemutatókkal, koncertekkel tette még izgalmasabbá a gyerekek napját. Mire hatalmasra nőtt a tömeg, mi hazaindultunk, de előtte roptunk még egy utolsó táncot a nagyszínpad előtt.
 Köszönjük a szervezőknek ezt a fantasztikus lehetőséget!

Varga Kinga



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése