2018. november 28., szerda

Egy varázslatos őszi nap

2018 októberére az Értelmileg akadályozottak tagozata múzeumlátogatást tervezett. A terv megvalósításához Pálfi Ildikó, a 6-8. csoport osztályfőnöke remek ötlettel állt elő. A Mezőgazdasági Múzeumban Bűvös Erdő kiállítás címmel indult interaktív kalandra hívta fel a figyelmünket. Bár már az előzetes információk is elég sok jóval kecsegtettek, a biztonság kedvéért elmentünk, Ildi és én felmérni a terepet. Egy héttel a tervezett dátum előtt végigjártuk a kiállítást és szerencsére nem csalódtunk. A kiállítás rendkívül részletgazdagnak, csodás elemekkel telinek bizonyult, mind látványvilágát, mind tartalmát tekintve és nem utolsó sorban a Halloween projektünkbe is jól beilleszkedett.
Így hát 2018. október 16-án a Készségfejlesztő Iskola 3 osztálya, illetve a 6-7-8. összevont csoport útra kelt egy csodás őszi nap tartalmas eltöltésére.
Terveink közt szerepelt, hogy amennyiben az időjárás kegyes hozzánk a múzeumlátogatás előtt a Városligetben őszi tanulmányi sétát teszünk, melynek során alkalmunk lehet terméseket, faleveleket gyűjteni és kicsit feltöltődni a természet szépségével.
Elmondhatom, hogy ez a nap valóban a miénk volt, így az időjárás sem hagyott cserben bennünket és a Városligeti sétát még a Hősök terének meglátogatásával is volt lehetőségünk kiegészíteni. A napi kalandok gyűjtésében T. Hajnikánk lett a szerencsés győztes, mert kiszúrta a csoportfotózás közben kedvencét, Győrfi Pált, akivel azután közös fotó is készült.





Miután feltöltődtünk napfénnyel és kalanddal, a Vajdahunyad Várában folytattuk napunkat. Azért, hogy a kiállítás adta lehetőségeket minél jobban ki tudjuk élvezni és a gyermekek számára valóban sikerüljön minden tudást megszerezni, egyéni képességeikhez mérten, nem egyszerre indultunk el, hanem csapatokban, rövid szünetek után egymást követve. A csapatokat már korábban az iskolában kialakítottuk, próbáltunk minden felmerülő szempontot figyelembe venni és természetesen minden csapathoz kísérőt is választottunk.

A túra elején kaptunk csapatonként egy játékfüzetet és egy ív matricát, melyeket az állomások furfangos kérdéseinek megválaszolása során lehetett beragasztani a megfelelő helyre. A csapatok egytől egyig nagyon jól teljesítettek és a boszorkányos küldetés végeztével jutalomban részesültek. Nyereményük a kiállítás varázslatos részleteit ábrázoló memóriakártya pakli és egy gusztusosan csomagolt csokoládé volt.


Hogy miről is tanultunk? Ez legyen a mi bűvös titkunk. Annyit elárulok, hogy kígyót, békát megismertünk, felismertünk és abban is mindenki biztos lehet, hogy a szőlőszemek közt is észrevesszük, ha valaki leselkedik ránk.


Minden túlzás nélkül elmondhatom, hogy ez egy csodás nap volt a gyerkőcök és a mi számunkra is!

Sáfrány Flóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése