2018. november 12., hétfő

Hogyan nőttek magaságyások az iskola udvarán, azaz hogyan valósult meg régi álmunk?


Az ősz folyamán vette fel iskolánkkal a kapcsolatot a Morgan Stanley magyarországi vállalatának képviselője. A cég, ahogy ez egy nagy hagyományokkal rendelkező multihoz illik, komolyan gondolja a társadalmi felelősségvállalásban betöltött szerepét. Tőlük érkezett a 2017. évi Mikulás krampuszaival együtt iskolánkba, óriási sikert aratva tanulóink között. Szóval minden a Mikulással kezdődött…….


Júniusban, ami a cég önkéntességi hónapja 2 alkalommal vállaltak tereprendezési, kertészeti munkálatokat az iskola udvarán. Anyagi támogatásuk segítségével zsaluköveket tudtunk vásárolni magaságyások kialakításához. A vállalat dolgozói végezték el a talaj előkészítését, majd négy magaságyást építettek fel az iskola udvarán nem kis erőfeszítéssel, hiszen több tonna zsalukövet mozgattak meg, amivel egy óriási lépéssel közelebb kerültünk régi álmunk megvalósuláshoz.


Miért is a magaságyás? Évről évre kísérletet tettünk arra, hogy a kerti munkák alapjait elsajátíthassák tanulóink. Ástunk, gereblyéztünk, ágyásokat alakítottunk ki, magot vetettünk, öntöztünk, gazoltunk, de az eredmény mindig elmaradt. A kert homokos, egyenetlen, tarackkal átszőtt talaja elleni harcunkban szinte mindig vereséget szenvedtünk. Aztán a probléma megoldására megszületett az ötlet, a magaságyás kialakítása, aminek a megvalósulása viszont a Morgan Stanley megjelenéséig csupán ötlet maradt.

Az őszi levélhullással egyidőben léptek a tettek mezejére tanulóink. A kertben összegyűjtött leveleket hordták, taposták bele a magaságyásokba. Milyen szerencse, hogy a szülői munkaközösség most is azonnal kitalálta a gondolatunkat, és termőföldgyűjtési akciót indított projektünk megvalósítása érdekében. Legszebb reményeink szerint a tavaszi munkálatok előtt már egy vastag komposzt rétegre teríthetjük az újabb termőföldet, és megkezdhetjük az ültetést.


A címben feltett kérdésre pedig, hogy „Hogyan nőttek magaságyások az iskola udvarán, azaz hogyan valósult meg régi álmunk?” a választ röviden így adnám meg: összefogással. Részletesebben: ránk talált egy társadalmi felelősségvállalásban elkötelezett vállalat, amelyik anyagi támogatással, fizikai munkával segített bennünket, majd a szülői munkaközösség karolta fel a projektet termőföld-adományokkal, végül tanulóink szorgos munkával levélgyűjtéssel, földteregetéssel járultak hozzá álmunk megvalósulásához.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Morgan Stanley valamennyi vállalkozó szellemű, elkötelezett  dolgozójának, aki részt vett a munkálatokban, külön köszönjük a cég összekötő szerepét is betöltő két képviselőjének, Pálmai-Pallag Gerdának és Upor Ágnes Almának ránk irányult figyelmét. Rajtuk keresztül üzennénk innen az iskolából a Mikulásnak: AZ IDÉN IS NAGY SZERETETTEL VÁRJUK!!!!

Pálfi Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése