2019. március 4., hétfő

Itt a farsang...


 Bár igazán szép, fehér telünk volt, de a hosszú hideg hónapok után végre eljött az ideje, hogy elűzzük a fagyos napokat és megérkezzen a tavasz.
 Alsó tagozatosaink farsangi jelmezekbe öltözve gyülekeztek február 22-én az aulában, ahol a kikiáltó hírét adta a farsangi mulatságnak, mi több, a végére mókás lakodalmat is ígért, bár hogy ki lesz a vőlegény és ki a menyasszony, azt nem árulta el.
 Néphagyomány szerint szalagokkal díszített farönköt vonszolva indult el a menet a bálterem felé, együtt kántálva, hogy"Jöjjön a tavasz, menjen a tél".
 Miután minden osztály megfizette a belépőt -ami egy farsangi versike volt-, sok mókás játék és vetélkedő várta a gyerekeket. Együtt táncoltattuk meg Seprű Rozit, "bombát" adogattunk egymásnak, izgulva, hogy kinél robban fel, széket öltöztettünk, "spagettit" tekertünk.
 A zsűri megtekintette a jelmezesek felvonulását és mindenkit megjutalmazott.
 Ezután jött el végre az esküvő ideje: a hatalmas papírbábukat a lányok menyasszonynak, a fiúk vőlegénynek öltöztették fel. A ceremóniát saját papunk celebrálta, majd együtt roptuk a táncot az ifjú pár lakodalmán.

 Maskarások, bolondok
Rázzátok a kolompot!
Takarodjon el a tél,
Örvendezzen aki él! 

Varga Kinga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése