2019. október 16., szerda

Látogatás a cápák világába


 Hagyománnyá vált a tanulásban akadályozottak alsó tagozatán, hogy amikor beköszönt az igazi, színes ősz, a hegyek között töltünk egy napot és magunkba szívjuk a pihenni készülődő természet illatait, színeit, hangjait, az utolsó meleg napsugarakat.
 Idén azonban az időjárás nem volt a barátunk, a tervezett napra esőfelhők érkeztek hideg szél kíséretében. Az iskola elé gördülő busz ezért nem az erdő irányába indult velünk október 3-án, hanem egy teljesen más élmény felé.
 A Tropicariumba eddig csak kevés gyermek juthatott el a tagozatunkról, a csapat nagy izgalommal várta hát az első találkozást a cápákkal. Nem is sejtették, hogy ennél sokkal több élmény vár majd rájuk.

 Rögtön az első helyiségben hatalmas alligátor nyűgözte le a gyerekeket és mindannyian meglepődtek, amikor nagy égzengéssel trópusi vihar tört ki felettük -bár a víz valójában a tetőre erősített csövekből patakzott.
 A kisebb-nagyobb kígyók, félelmetes rovarok leginkább a fiúkat varázsolták el. Izgalmas feladat volt megkeresni a rejtőzködő állatokat a növények között. A gyönyörű tarka akváriumok előtt még a mi izgő-mozgó csemetéink is hosszan elidőztek.
 Természetesen a legnagyobb attrakció a cápaalagút és a rájasimogató medence volt! Egy nagyon kedves gondozónak hála ők maguk etethették a rájákat, és több látványetetésen is részt vehettek.
 Mindannyiónknak léleksimogató élmény volt ez a kirándulás, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Varga Kinga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése