2019. október 14., hétfő

Mesenap az alsó tagozaton


 Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. Különösen kedves nap ez nekünk, hiszen kevés dolognak van olyan közvetlen útja a gyermekek lelkéhez, mint a meséknek.
 A jeles napot megelőző héten osztályaink Dóra néni szervezésében régi diafilmeket nézhettek meg, nekünk felnőtteknek is nagy élmény volt a vetítés, hiszen gyerekkorunk kedves élményét élhettük újra.
 A Népmese Napján pedig az alsó tagozatosok és meghívott vendégeink, a mozgásfejlesztő csoport kis tanulói a két Kinga néni -és persze tucatnyi báb- előadásában hallgathattak meg egy-egy népmesét. A mesélésnek kedves kis kuckónk, a könyvtár adott otthont, ahová a gyermekek kisebb csoportokban érkeztek, majd a mesékkel kapcsolatos feladatlapokkal, színezőkkel tértek vissza tantermeikbe.
 Úgy döntöttünk, nem várunk egy újabb évet a következő mesés napra, hanem mostantól minden hónapban más-más pedagógus mondja el kedvenc meséjét egy könyvtári óra keretében a gyerekeknek, a diavetítés pedig havi rendszerességgel a délutáni foglalkozások részévé válik majd.

Varga Kinga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése