2021. október 18., hétfő

 

Október 14: Vadászati és Természeti kiállítás

Hosszú időszak után lehetőségünk volt elmenni egy rövid, de annál izgalmasabb kirándulásra a készségfejlesztő iskola diákjaival. Utolsó pillanatban, a kiállítás záró napján sikerült elcsípnünk a híres
Vadászati  és Természeti Világkiállítást. A tanulók izgatottan várták, hogy kicsit az iskola falain kívülre is kimozduljunk együtt.

A kirándulás reggelén a srácok lelkesen érkeztek meg az iskolába. A kirándulás szó hallatán mindenki finomságokkal teli hátizsákkal készült, akkor is ha csak néhány óráig is tartott a kiruccanásunk. A suliból iskolabusszal indultunk neki az utazásnak, ami remek hangulatban telt. A reggeli forgalomnak köszönhetően az utazás kicsit hosszúra sikerült, de ez sem szeghette a kedvünket egy kirándulós napon.

A kiállításra megérkezve, rögtön egy hatalmas magyar vizslába botlottunk. Rövid ideig várakoznunk kellett a belépés előtt, így volt időnk körbejárni alaposan az első látnivalót. A várakozás közben sok ismerős arccal találkoztunk, ugyanis az iskolából sok osztály vett részt a kiállításon.

Belépéskor azonnal felszerelkeztünk jó néhány prospektussal, térképekkel. A kiállításon az első utunk a Hal,Víz,Ember elnevezésű pavilonhoz vezetett. A pavilon körbejárásakor Magyarország sajá
tos vizes élőhelyeiről tudhattunk meg többet, megismerhettük a különböző álló és folyóvizeinket. A kiállítótérben hatalmas akváriumok vettek minket körül, ahol egészen közelől tudtuk megfigyelni a különleges, ritkán látható fajokat. Közel 50 halfaj 2000 egyedét figyelhettük meg közelebbről.

Meglátogattuk a Nemzetközi Csarnokot, a Hagyományos Vadászati Módok Csarnokát, végül pedig a Trófeakiállításon zártuk a nézelődést. Az utolsó csarnokban végig tátott szájjal jártunk körbe.  Az egészen apró madárkáktól, az órási oroszlánokig minden féle állattal találkoztunk. A csarnokban lehetőség volt megfigyelni, a trófea készítés lépéseit, pár méterre tőlünk készíették a következő darabokat.

A nézelődés végeztekor sok-sok élménnyel gazdagodva indultunk vissza az iskolába. A tanulók nagyon élvezték ezt a rövid kirá
ndulást.



                                                                                              Katona Dorottya



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése