2021. október 9., szombat

Szilvás pite

 Hozzávalók:

 A tésztához:

  • 2 mk sütőpor
  • 16 dkg cukor
  • 30dkg vaj
  • 30 dkg liszt

A töltelékhez:

  • szilva
  • fahéj
  • cukor
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés:

  1. A linzertészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órát pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztjuk.
  2. A 3/4 rész tésztával kibélelünk egy szilikon piteformát (vagy tortaformát, aminek recés az oldala). A kimagozott, kettévágott szilvát a húsával felfelé rárakosgatjuk a tésztára, megszórjuk fahéjjal és cukorral, ezután az 1/4 rész tésztából sodort csíkokkal berácsozzuk a tetejét.       
  3. Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.



Lépések:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése