Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 mk sütőpor
- 16 dkg cukor
- 30dkg vaj
- 30 dkg liszt
A töltelékhez:
- szilva
- fahéj
- cukor
- 1 db tojássárgája
Elkészítés:
- A linzertészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órát pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztjuk.
- A 3/4 rész tésztával kibélelünk egy szilikon piteformát (vagy tortaformát, aminek recés az oldala). A kimagozott, kettévágott szilvát a húsával felfelé rárakosgatjuk a tésztára, megszórjuk fahéjjal és cukorral, ezután az 1/4 rész tésztából sodort csíkokkal berácsozzuk a tetejét.
- Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített
sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk
teljesen kihűlni.
Lépések:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése