2015. szeptember 23., szerda

Tolerancia program

A Tolerancia Program Nyitó Ünnepsége

"A teljes elfogadás a feltétel nélküli szeretet."
                                              (Andrew Matheus)

A tolerancia programról.....
Már 10 éves múltra tekint vissza iskolánkban a Tolerancia program. Félévente 3 alkalommal látogatunk el kerületi általános iskolákba, ahol közös órákon, veszünk részt, egy alkalommal pedig, mi látjuk vendégül őket. A rendszeres találkozások során ismerkedésre, barátságok kialakítására van lehetőségük a gyerekeknek.
A foglalkozásokat (melyek lehetnek finommotoros, nagymozgásos, játékos fejlesztések) a mi tanulóink életkorához, képességeihez, fejlettségi szintjéhez igyekeznek igazítani a fogadó osztályok pedagógusai. A program egyik célja a társadalmi érzékenyítés, mely kiemelten hatékonyan működhet ebben az életszakaszban. A befogadó osztályok diákjai pozitívabb attitűddel és nyitottabb, elfogadóbb magatartással fognak sérült embertársaik felé fordulni.
Ha a gyerekeket felkészítik a találkozásokra, kellő információt kapnak a fogyatékosság természetéről, sokkal természetesebben elfogadóbban fog alakulni az együttlét. Az előítélet megváltoztatásának érdekében fontos a helyes információnyújtás, a társadalom minden tagjának informálása, érzékenyítése. Ha már fiatalkorban elkezdjük az érzékenyítést, én-formálást, nagyobb esélyünk van egy elfogadó társadalom kialakítására...


Poprádi Natália

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése