2016. május 14., szombat

Boglártanya- Erdei iskola

 2016. március 30-tól április 01-ig a TA felső tagozata a Vértesbe utazott, erdei iskolába. Nagyon gazdag programban lehetett része a gyerekeknek.
 Szálláshelyünk Boglártanyán volt, mely azon túl, hogy kényelmes pihenőhely gyönyörű környezetben, egyben egy működő gazdaság is. Így többféle haszonállat (tyúk, nyúl, gyöngytyúk, sertés, szamár, ló) tartásába, gondozásába is bepillantást nyerhettünk. 
 Legnagyobb népszerűségnek Buján, a fehér puli örvendett. Volt, aki reggeli ébredés után pizsamában indult neki, hogy megkeresse és simogassa őt.
 Szállásunk melegéről is mi gondoskodhattunk. A fiúk egymással versengve próbálták kiérdemelni, hogy mehessenek fűteni. 
 Idén is megnéztük a Csákvárhoz tartozó Geszner- házat, mely a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány Központja. Itt nem csak a környék életközösségeit tekinthettük meg a diaporámákban, de foglalkozáson is részt vettünk.
 Az erdei iskola során voltunk ürgelesen, és aki jól figyelt, még rohangáló ürgéket is láthatott. A mezőn mi is futkároztunk és játszottunk egy nagyot. Péter bácsi- állandó kísérőnk, házigazdánk- hosszú túrára vitt minket a közeli erdőbe, ahol nagyon sok madarat, állatnyomot és növényt mutatott nekünk, valamint mesélt az erdő életéről. Délután halászati bemutatót tartottak nekünk.
 Az estéink sem teltek unalmasan. Első este csillagtúrán voltunk. Második este az elmaradhatatlan csillag-kereső játék következett. (Lényege: sötétben, elemlámpával, melyik csapat tud több, a réten szétszórt papírcsillagot gyűjteni.)
 Utolsó napunk sem telt kirándulás nélkül. Megmásztuk Csókakő várát. Útban hazafelé Csákvár cukrászdájában fagyiztunk.
Köszönetet szeretnénk mondani az Ürömért Egyesületnek, ill. elnökének Lökkös Attilának, akik támogatásukkal lehetővé tették egy rászoruló tanulónk számára a részvételt.
Szintén köszönet illeti a Viszló-Transzt és Viszló Piroskát, akik már második alkalommal támogatták jelentősen utunkat.
És nem utolsó sorban köszönjük a szervezést és lebonyolítást Baloghné Kovács Katalinnak!

Borsos Csilla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése