2016. május 10., kedd

TÁJÉKOZTATÓ A FŐVÁROSI GYÓGYPEDAGÓGIAI INTÉZMÉNYEK 3 NAPOS RENDEZVÉNYSOROZATÁRÓL

1)     Dimenziók 2016 Konferencia

A szakmai konferencia célja:
Bemutatni a fővárosban működő gyógypedagógiai intézményeknek tevékenységeit poszter, illetve kisfilm formájában. Serkenteni a gyógypedagógiai intézmények együttműködését, támogatni a hálózatba szerveződésének lehetőségét, valamint új tudásokkal gazdagítani, a társadalmi elvárásokra nyitottá tenni és fókuszba helyezni a jövő feladatait. Képet nyújtani a fővárosi sajátos nevelési igényű gyermekek és tanulók ellátásának formáiról, lehetőségeiről, valamint az intézményi innovációkról.

A konferencia ideje: 2016. május 23. 10:00-13:30
A konferencia helyszíne:
Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium
1145 Budapest, Mexikói út 60.

2)     Gyógypedagógiai Flashmob

A megmozdulás célja:
Láthatóvá tenni a gyógypedagógiai intézményeket, a bennük nevelkedő gyermekeket. Felhívni a figyelmet arra, hogy mások vagyunk, ezért másképp is kell gondolkodni rólunk: akár a törvényhozásban, akár a finanszírozás tekintetében különleges figyelmet kell kapnunk.
Megmutatjuk, hogy sokan, sokfélék vagyunk és színes kínálatunkkal sok társadalmi problémára nyújthatunk többfajta megoldást.

Időpont: 2016. május 24. 14.30
Helyszín: Hősök tere

3)     Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválja

2016. május 25-én 42. alkalommal kerül megrendezésre ez a nagyszabású kulturális rendezvény, amelyen a főváros gyógypedagógiai intézményeiben tanuló sajátos nevelési igényű tanulók mutathatják be művészeti produkcióikat.
Helyszín:
Gennaro Verolino Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon 1121 Budapest, Hegyhát út 19.

Intézményünk 6 produkcióval indul a versenyen. 

Némethné Varga Ibolya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése