2016. május 2., hétfő

Kezünkkel ténykedve ünnepeltünk a FÖLD NAPJÁN (április 22-én)

A Föld napján /ápr. 22-én/ lelkes gyerek-és felnőtt csapatok vonultak munkaeszközökkel, kerti szerszámokkal iskolánk udvarára. Kesztyűk, zsákok /köszönet a KŐKERTnek!/, lapátok, seprűk,
ásók, gereblye, locsolókanna a kezeken és a kezekben. Megtisztítottuk a ránk jutó kertrészt az esetlegesen bekerült hulladékoktól, szél hordta műanyag vagy papírdaraboktól.




A már korábban felásott földbe salátamagot, borsót vetettünk, hagymát duggattunk. A nagyobbak a kapával a földet húzták, az ügyes kis ujjak pedig a magvakat szórták, a hagymát ültették/csakis a bajusszal lefelé!/ Nagyon várjuk a friss tavaszi esőt,.mert nélküle sokat kell öntöznünk.

Segítetek?




Mivel a gyerekek és felnőttek többsége ezen a napon egy-egy szép, színes virágpalántával érkezett, ezeket  a növénykéket is beültettük a virágládákba vagy a virágoskert alkalmas helyeire-szintén közös munkával.  Még nem késő, csatlakozhattok!





Bizony, elfáradtunk! Porosak lettünk, az öntözés után még egy kicsit sárosak is. Többen nézték a kezüket, vajon lejön ez a feketeség róla?
Pihenhetünk egy kicsit, de aztán következik majd a gyomlálás, hiszen a föld kártevőket is terem,
melyektől  szintén óvnunk kell munkánk eredményét.
Izgatottan várjuk az elsőként előbújó kis növényt, s majd a termést!


Alföldy-Boruss Dezsőné (Kati néni)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése