2018. december 3., hétfő

Október 23-i színházi élmény a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Házban

Az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc osztályszintű megemlékezése után színházi előadásra hívták meg iskolánk tanulóit. Az előadást a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Házban nézhettük meg.  A Pesti Srácok című musicalt az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából adták elő a Pódium Színház fiatal színészei. A színházi előadást rendezte: Harsányi Gábor, Jászai Mari-díjas, érdemes művész. 
Ezen az esős napon, iskolabusszal, a bátrabbak BKV-val érkeztek az előadás helyszínére. A buszos kiruccanást mindenki nagyon élvezte. A tanulók ünnepélyesen, szépen felöltözve példamutatóan viselkedtek a színházteremben. Halkan és izgatott örömmel várták az előadást. 
Az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról szóló színházi előadás fiatal szereplőinek, hangulatos, dinamikus, szereplése, a fülbemászó betétdalok folyamatosan lekötötték tanulóink érdeklődését.

Kiemelten a nyolcadik kerületi pesti srácok elszánt, kitartó, és kemény küzdelméről, a szovjet birodalom katonái és az ÁVH elleni reménytelen küzdelemről szól a történet. A történetben szerelmi szálak is szövődtek. A színház nézőterén folyamatos volt az izgatottság és figyelem. A színes színpadképekkel és zenés előadással tarkított musical előadás kifejezetten a fiatal korosztály részére íródott. Az előadás során pozitív élményekkel gazdagodhattak tanulóink.

Honffy Réka





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése