2024. március 18., hétfő

Március 15-i megemlékezés az Értelmileg akadályozottak tagozatán

 

Március 14-én tartottuk a már hagyománynak számító ünnepélyes megemlékezést. Tagozatunk osztályai az előzetesen megbeszélt ruházatban érkeztek. A nemzeti színeknek megfelelően egyes osztályok a fekete nadrághoz, szoknyához piros felsőt vettek fel, néhány csoport fehéret, illetve zöld színűt.

Az ünnepi hangulat megteremtése Petőfi Sándor: Nemzeti dal című megzenésített versével indult. Az egész tagozat közösen énekelte el a dalt, a piros-fehér-zöld színű ruházat igazán ünnepélyessé varázsolta a megemlékezés hangulatát.

Nem maradhatott ki az ünnepi díszítésből a folyosóra helyezett asztalka sem, ahonnan a fejlesztő kollégák irányították a tanulókat a soron következő feladatokhoz.

A közös éneklés után a csoportok saját termükben, saját tempójukban végezték el az ünnep témájához kapcsolódó feladatokat. Volt óriás puzzle kirakás, tetszőleges technikával elkészített kokárda, fotomontázst ragasztottak a gyerekek a márciusi eseményeket ábrázoló képekből és közösen betanultunk egy verbunkos táncot. Mindezek mellett színezős feladatlapokat készítettünk és zenét hallgattunk, énekeltünk. Megnéztünk egy - a forradalom eseményeit összefoglaló - kisfilmet. Szorgalmasan gyűjtötték a gyerekek a jól elvégzett munka után járó jutalmat, amely egy nyomda volt az előre elkészített menetlevelekbe.

A megemlékezés végén a Pilvax kávéházban teát, üdítőt és kis csemegét fogyasztottunk. Vidám hangulatban, sok mozgással, feladatvégzéssel, de sikerült megteremtenünk az ünnephez méltó hangulatot.

 

                                                                    „ …tavaszról álmodom, fényes napsugárról,

                                                                     A dicső szabadság fölkelt hajnaláról. –

                                                                     Ragyogj fel, ragyogj fel, oh te dicső hajnal

                                                                     S tündökölj az égen örök virradattal!”

                                                                                                 Taksonyi József: Március 15
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése