2024. március 8., péntek

Trambulin Ösztöndíj pályázat

 Idén is kihirdetésre került a Trambulin Ösztöndíj pályázat, alábbi elbírálási követelményekkel:


 

Budapest Főváros Önkormányzata

pályázati felhívást tesz közzé

a Fővárosi Önkormányzat Ösztöndíjprogramjáról szóló 33/2023. (XII. 21.) önkormányzati  rendelete alapján

a valamely tantárgyból, illetve területen tehetséges, Budapesten bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező Budapest Főváros Önkormányzatával kötött együttműködési megállapodás alapján a programban résztvevő, állami fenntartású köznevelési és szakképző intézmény 10., 11., illetve az utolsó évfolyamot megelőző évfolyamos, összesen 250 tanulója számára.

 

 

Trambulin Ösztöndíj”

 

 

 

Budapest, 2024.

 

 

Trambulin Ösztöndíj

pályázat elnyerésének feltételei

 

 

A pályázat célja:

1.    Valamely tantárgy(ak)ból, illetve területen (előadóművészet, képzőművészet, sport természettudományok, társadalomtudományok területén) kiemelkedő teljesítményt nyújtó, tehetséges tanulók eredményeinek elismerése.

2.    A fővárosban tanuló középiskolások ösztönzése a képességeik folyamatos fejlesztésére.

3.    Hozzájárulás az adott tantárgyból, területen nyújtott kiemelkedő teljesítményük, tehetségük kibontakoztatásához, további fejlesztéséhez.

A pályázat elnyerésére 2024-ben 250 tanulónak van lehetősége.

Elnyerhető összeg: a 2024/2025-ös tanévben 10 hónapra havi 20 000 Ft.

A pályázatot kiírja és elbírálja: Budapest Főváros Önkormányzata

A pályázat elnyeréséhez az adatlapot az alábbi feltételekkel lehet benyújtani:

·        Budapesten bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező Budapest Főváros Önkormányzatával kötött együttműködési megállapodás alapján a programban résztvevő, állami fenntartású köznevelési és szakképző  10., 11., illetve az utolsó évfolyamot megelőző évfolyamos tanulója pályázhat.

·        A tanuló családjában az egy főre jutó elkölthető, azaz a végrehajtás során történő letiltás vagy levonás után fennmaradó nettó jövedelem nagysága a nyugdíjminimum hatszorosát, azaz 171 000 Ft-ot nem haladhatja meg.

·        A pályázó által írt motivációs levél, melyben megfogalmazásra kerül egyrészt saját elvárása és igénye tanulmányi előmenetele szempontjából, másrészt az, hogy mire fordítaná az elnyert összeget (eszközvásárlás, nyelvvizsga, felvételi felkészítő, versenyeken történő részvétel támogatása stb.)

·        Szaktanári ajánlás

·        A pályázat benyújtását megelőző tanév végén 3,5-ös tanulmányi átlag elérése (magatartás, szorgalom jegy beleszámítása nélkül)

Ösztöndíjpályázat első alkalommal a 10. évfolyamos tanulók körében, utolsó alkalommal az oktatási intézményben elvégzésre kerülő utolsó évfolyamot megelőző tanévben meghirdetett pályázat során nyújtható be.

Budapest Főváros Önkormányzata döntésénél előnyt élvez az a diák, aki hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű és a családjában a tehetséggondozás nehézséget okoz.

 

 

 

Versenyeredmények és egyéb megmérettetések, részvételek:

Elbírálásnál pluszpontot kapnak azok, akik a Miniszterelnökség (a továbbiakban: Támogató) megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program keretében, valamint a szakmai tanulmányi versenyeken a 2022/23-as,  illetve a 2023/24-es tanévben 1-20. helyezést értek el. Pluszpontot kapnak azok is, akik fővárosi, vagy megyei versenyeken 1-10. helyezést és kerületi versenyeken 1-6. helyezést értek el, vagy iskolai versenyen 1-3. helyezést értek el, továbbá, akik valamilyen, az előzőekben felsoroltakon kívüli megmérettetésben, vagy egyéb rendezvényen vettek részt (pl. kiállítás, koncert).

 

Igazolások:

1.     Tanulmányi eredmények:

A pályázat benyújtását megelőző 2022/23-as tanév év végi és a 2023/24-es adott tanév félévi eredményének átlageredménye, melyről a köznevelési/szakképző intézmény által a pályázatra jelentkező nevére kiállított bizonyítvány hitelesített másolatát kell csatolni. A tanulmányi eredmény tekintetében csak számszerűsített átlag fogadható el.  A tanulmányi átlagnál a magatartás és szorgalom érdemjegyei nem vehetők figyelembe.

 

2.     Versenyeredmények:

Az eredményt igazoló dokumentumok (oklevél) másolatát csatolni szükséges.

Csak az adott tanulmányi évben( 2023/24-es tanévben), valamint az azt megelőző (2022/23-as tanévben) tanulmányi évben elért versenyeredmények kerülnek beszámításra.

 

3.     Egyéb megmérettetések, részvételek:

Az eredményt, vagy a részvételt igazoló dokumentum (oklevél, meghívó) másolatát csatolni szükséges.

4.     Társadalmi aktivitás:

Elbírálásnál plusz pontot jelent, aki önkéntes karitatív tevékenységet végzett a közösségi szolgálati órákon kívül. Ehhez az önkéntes tevékenységet igazoló – fogadó intézmény, civil szervezet által kiállított - dokumentumot szükséges csatolni.

 

Az adatlapot a csatolandó mellékletekkel együtt a https://trambulin.budapest.hu/ online felületen szükséges feltölteni az iskola által kijelölt koordinátor tanár segítségével.

A koordinátor tanár részére - a budapesti lakcím igazolása érdekében - a lakcímkártya bemutatása szükséges annak igazolására, hogy az ösztöndíjpályázat benyújtására jogosult-e a pályázó.

Csatolandó dokumentumok: a tanuló által aláírt motivációs levél,  előző év végi és az aktuális félévi tanulmányi eredményt igazoló bizonyítvány hitelesített másolata, szaktanári ajánlás, a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetet megállapító gyámhatósági határozat ill. vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításáról szóló határozat másolata; a magasabb összegű családi pótlékot megállapító (fogyatékkal élők esetén) MÁK határozat másolata, a versenyeredményeket igazoló dokumentumok (oklevél) másolatai, egyéb megmérettetéseket, részvételeket igazoló dokumentumok (oklevél, meghívó), önkéntes tevékenységet igazoló dokumentum másolata.

 

Kiskorú pályázó esetén a pályázat benyújtásához a szülő/törvényes képviselő hozzájárulása szükséges.

Beadási határidő: 2024. április 2.

A határidő jogvesztő.

A nyertesekről Budapest Főváros Önkormányzata Emberi Erőforrások Bizottsága dönt. A nyertes pályázók a nyertes nevének és oktatási intézményének megjelölésével a döntést követő 7 munkanapon belül a www.budapest.hu oldalon kerülnek kihirdetésre.

Az adatlapok letölthetők a www.budapest.hu oldalról. A pályázat lebonyolításával kapcsolatban, valamint szakmai jellegű információkért Vermuthné Kiss Valentina ifjúsági szakreferenshez lehet fordulni
a következő elérhetőségek valamelyikén: E-mail: vermuthnekiss.valentina@budapest.hu; telefonszám: 06 /1 999-8077.

A beadási határidőn túl, továbbá formailag hibás, hiányos, vagy elbírálásra alkalmatlan, valótlan adatokat tartalmazó kérelmeket nem értékeljük. Hiánypótlásra a pályázatra jelentkezőt egyszer szólítjuk fel.

 

A felhívás az adatlappal együtt fénymásolható!

 

Budapest, 2024.  március 8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BUDAPEST FŐVÁROS

2024. évi

Trambulin Ösztöndíj

Csak a kiírással együtt értelmezhető!

PÁLYÁZATI ADATLAP

A TRAMBULIN Ösztöndíj igényléséhez

 

Pályázó neve:______________________________________________________________________

Születési helye, ideje:__________________________________________________________________

Anyja leánykori neve:______________________________________________________________

Pályázó lakcíme:__________________________________________________________________________

Tartózkodási helye: _________________________________________________________________________

E-mail címe: _____________________________________________________________________

Telefonszám/törvényes képviselő telefonszáma: _______________________

Adóazonosító jele:___________________________________________________________________

TAJ száma: _______________________________________________________________________

Pályázó/törvényes képviselő bankszámlaszáma

(ahova a támogatás utalható):_______________________________________________________

A bankszámla tulajdonosának neve:______________________________________________

Előző év végi tanulmányi eredmény: _______________________

Az aktuális félévi elért tanulmányi eredmény:_________________

A pályázóval egy háztartásban élők egy főre jutó elkölthető, azaz a végrehajtás során történő letiltás vagy levonás után fennmaradó  havi nettó jövedelme _______________________Ft

 

A pályázó       hátrányos helyzetű / halmozottan hátrányos helyzetű [1]

Kijelentem, hogy a Pályázati adatlapban közölt információk a valóságnak megfelelnek.

Tudomásul veszem, hogy a lakóhelyem/tartózkodási helyem igazolása érdekében a koordinátor tanár a lakcímkártyámat, valamint a tanulói jogviszonyom igazolása érdekében a diákigazolványom  érvényességét bemutatáskor ellenőrzi, illetve, hogy a pályázati adatlapom és a szükséges mellékleteket  a köznevelési/szakképző intézmény a pályázatot kiíró Budapest Főváros Önkormányzata által meghatározott a https://trambulin.budapest.hu oldalra a pályázat benyújtása érdekében feltölti.

Tudomásul veszem, hogy Budapest Főváros Önkormányzata az adatlapban közölt adataimat nyilvántartásba veszi és azokat kizárólag a vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban meghatározottak szerint az ösztöndíjpályázat lebonyolítása és a támogatásra való jogosultság ellenőrzése céljából az adatvédelemre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeli.

Tudomásul veszem, hogy a pályázat elnyerése esetén nevem és az oktatási intézmény neve a pályázat eredményének kihirdetése céljából Budapest Főváros Önkormányzata honlapján – www.budapest.hu  - közzétételre kerül.  

Kijelentem, hogy a „Tájékoztató a TRAMBULIN Ösztöndíjhoz kapcsolódó adatkezelésről” című adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem, az abban foglaltakat tudomásul vettem.

Hozzájárulok ahhoz, hogy pályázat elnyerése esetén nevemet, e-mail címemet Budapest Főváros Önkormányzata az általa szervezett és/vagy támogatott ifjúsági programokról való tájékoztatás, programok elektronikus úton történő véleményezése, véleményezésére szolgáló beszélgetés/rendezvényre való meghívás megküldése, kapcsolattartás céljából a vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban meghatározottak szerint kezelheti:

¨ Hozzájárulok                                              ¨Nem járulok hozzá

 

Továbbá tudomásul veszem, hogy nyertes pályázat esetén adataimban történő valamennyi változásról 15 napon belül értesítem Budapest Főváros Önkormányzatát.

A pályázat benyújtásával elfogadom a pályázati kiírásban foglalt feltételeket és a pályázat értékelési rendszerét.

*Kiskorú pályázó esetén a pályázat benyújtásához a szülő/törvényes képviselő hozzájárulása szükséges.

 

Budapest, 2024. _______________

 

____________________________

_____________________________

Pályázó

*Szülő, törvényes képviselő

Az adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek:

-        a tanuló által aláírt motivációs levél,

-        előző év végi és az aktuális félévi tanulmányi eredményt igazoló bizonyítvány hitelesített másolata,

-        szaktanári ajánlás,

-        a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetet megállapító gyámhatósági határozat másolata;  vagy a  rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításáról szóló határozat másolata; a magasabb összegű családi pótlékot megállapító (fogyatékkal élők esetén) MÁK határozat másolata

-        a versenyeredményeket igazoló dokumentumok (oklevél) másolatai,

-        egyéb megmérettetéseket, részvételeket igazoló dokumentumok (oklevél, meghívó)

-        önkéntes tevékenységet igazoló dokumentum másolata

Értékelési rendszer a „Trambulin Ösztöndíj”

                     elbírálásához

1. A tanulmányi pontszámok:

a)  tanulmányi eredmény:

Tanulmányi átlag pontszám

4,5-5,0                       5 pont

4,0-4,4                  10 pont

3,5-3,9                  15 pont

b) Azon szaktárgyból elért eredménye, melyből kiemelkedően teljesít:

4,5 – 5,0                15 pont

4,0—4,4                10 pont

3,5- 3,9                  5 pont

 

c) Megelőző félévhez mérten mennyit javított az átlagán?

Nem rontott:          3 pont

Javítás esetén tizedenként:            5 pont

 

d) A tanulmányi, művészeti és sporteredmények (Ugyanazon típusú versenyben a szintek kizárják egymást,
a kedvezőbbet kell figyelembe venni.):

Verseny pontszám

Nemzetközi vagy országos 1-20. helyezés            

1-3. helyezés 20 pont

 4-6. helyezés 17 pont

7-10. helyezés 15 pont

11-20. helyezés 12 pont

 

Fővárosi vagy megyei 1-10. helyezés                    

1-3. helyezés 15 pont,

 4-6. helyezés12 pont

 7-10. helyezés10 pont

 

Kerületi 1-6. helyezés                                           

1-3. helyezés 10 pont

 3-6. helyezés 8 pont

Házi/ Iskolai verseny: 5 pont

 

e) Egyéb megmérettetés, részvétel: 3 pont

 

2. Szociális pontszámok:

a) A hátrányos helyzetet megállapító gyámhatósági határozat vagy a  rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításáról szóló határozat a magasabb összegű családi pótlékot megállapító (fogyatékkal élők esetén) MÁK határozat másolatának megléte:     15 pont

b) Halmozottan hátrányos helyzetet megállapító gyámhatósági határozat vagy a  rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításáról szóló határozat a magasabb összegű családi pótlékot megállapító (fogyatékkal élők esetén) MÁK határozat másolatának megléte:           20 pont

 

3.Egyéb pontszámok (Aktivitás iskolai rendezvényeken a versenyeken kívül):

 

Diákönkormányzati tag:     5 pont

Közösségi rendezvények szervezésében részt vesz:          4 pont

Osztály szintű programok szervezése:       3 pont

 

4.Társadalmi aktivitás:

Elmúlt két fél évben legfeljebb 10 óra önkéntes tevékenységet végzett: 3 pont

Elmúlt két fél évben több mint 10 óra önkéntes tevékenységet végzett: 5 pont

 

Pontegyenlőség esetén a tanulói sorrend sorsolással dől el.



[1] A megfelelő rész aláhúzandó.


A pályázathoz tartozó Adatkezelési tájékoztató:






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése