2017. április 10., hétfő

Digitális Témahét

 A digitális eszközhasználat a mindennapjaink szerves része. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére első alkalommal került megszervezésre iskolánkban a Digitális Témahét 2017. április 3-7. között.
 A felső tagozatos diákok figyelmét elsősorban a digitális világ veszélyeire hívtuk fel. Érdekes, tanulságos kisfilmeket néztünk, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel hosszasan beszélgettünk a témáról.
 Gyakoroltuk az email küldés- fogadását, valamint tantárgy pedagógiai játékokat játszottunk az interaktív táblán, mely során sok sikerélménnyel gazdagodtak a gyerekek.
 Osztályszinten plakátokkal készültünk:
  5. osztály: Digitális eszközök
  6. osztály: A számítógép szerepe az életben
  7. osztály: A számítógép fejlődése
  8. osztály: Netezz biztonságosan! Safebook
 Munkaközösségünk bízik abban, hogy diákjaink nem lesznek a „digitális világ áldozatai”.
 Az alsó tagozat digitális projektnap formájában csatlakozott a Témahéthez. A legkisebbek az okostáblán oldottak meg játékos fejlesztő feladatokat. A 3.-4. osztály Mátyás király udvarába tekinthetett be: Power Point segítségével ismerkedtek Mátyás király életével, youtube-on kerestek Mátyással kapcsolatos történeteket, majd meséket dolgoztak fel a számítógépen az internet segítségével.
 Bár a digitális eszközök napi szinten megjelennel oktatásuk során, a gyerekek különösen élvezték, hogy ezen a napon félretehették a könyveket és minden feladatot digitális formában oldhattak meg.

Pokol Barbara, Oláh Orsolya


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése