2017. április 24., hétfő

Nálunk járt a rendőrség!

 2017. április 20-án, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának a szervezésében, iskolánkba látogatott a rendőrség. A program célja a bűnmegelőzési ismeretek bővítése, megerősítése volt.
 Előadáson, beszélgetésen vehettünk részt - két korcsoportba bontva -, valamint kipróbálhattunk bizonyos védőfelszereléseket, eszközöket, ujjlenyomat vételi technikákat is.
 A gyerekek nem csak az utóbbiban voltak nagyon érdeklődők és aktívak, de a beszélgetés során is sokat kérdeztek. Megtanulhatták, hogyan vigyázhatnak értékeikre, mit kell tenni, kit kell értesíteni, ha az utcán vagy bárhol ellopják az értékeinket, hogyan előzhetik meg, hogy egy szórakozóhelyen illegális szereket keverjenek az italukba, és mit jelentenek a forgalomirányító rendőr jelzései.
 A program sikerét az is mutatja, hogy az előadás végén feltett kérdésre, hogy kik szeretnének majd rendőrök lenni, ha felnőnek, minden gyerek lelkesen jelentkezett. 
 Mind a diákok, mind a tanárok részéről, nagyon hasznosnak találtuk ezt a délelőttöt. Köszönjük a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának!

Borsos Csilla, Udvardi Katalin







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése