2019. november 7., csütörtök

Operakaland


 Az Operaház szervezésében évente két alkalommal az érdeklődő közép- és egyre inkább általános iskolások részére biztosítanak két előadást, egyet ősszel, egyet tavasszal, nagyon kedvezményes áron. Tavaly óta múzeumi foglalkozás is választható hozzá, ugyancsak rendkívül olcsón. Jelenleg a két program együtt 600Ft-ba kerül.
 A résztvevő pedagógusokkal már voltunk két alkalommal az Erkel Színházban: egy opera- illetve egy balett előadáson. Idén az október 15-i előadást tekintettük meg. Összesen három pedagógus és hat tanuló -a tanulásban akadályozottak és az értelmileg akadályozottak tagozatáról egyaránt- vett részt a Mátyás király és kora múzeumi foglalkozáson, valamint Erkel Ferenc: Hunyadi László című operájának előadásán: hárman a 9-10. csoportból, egy gyermek az autista csoportból és kettő a 7. osztályból. Fél kettőkor indultunk az iskolából, és a két program 19 óráig tartott: az opera 3 órás volt két szünettel, a múzeumban pedig 45 percet tartózkodtunk. Nagyon örülök, hogy sikerült a múzeumi programon is részt vennünk. 

 Nagyon nagy élmény volt mind a gyerekek, mind a pedagógusok számára az Operakaland, és a hozzá kapcsolódó múzeumi foglalkozás. Élvezték a kiállított tárgyak szemlélését, s ha lehet még inkább a kézzel is megfogható, felpróbálható holmikat: a kardot, a ruhákat. A kérdésekre ügyesen válaszolgattak, és figyelmesen hallgatták a magyarázatokat. Az előadás is tetszett nekik, a szép dalok, és a hangszerkíséret is. Mindkét programon példásan viselkedtek, és egymásra is nagyon figyeltek.
Operakaland tanévente kétszer van.
 Kis csapatunkkal nagyon szívesen megyünk legközelebb is.

Dobos Zsóka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése