2019. november 3., vasárnap

Sérült gyermekek napja az Állatkertben


Állatkerti séta

 Szeptember 16-án 28. alkalommal rendezték meg a sérült gyermekek napját a Fővárosi Állat - és Növénykertben. Iskolánk tanulásban akadályozott alsó tagozatos tanulói, mint minden évben, idén is részt vettek ezen az eseményen.
 A gyerekek számára az Állatkert látogatása a sok látnivaló és program miatt mindig nagy élményt nyújt. Élvezettel nézték a fóka showt, elefánt papa nagy játékát a kicsinyével. A legnagyobb szenzáció a gyerekek számára az volt, amikor az egyik pavilonnál különféle állatok szőrével, testrészeivel ismerkedhettek meg.
 Megtapinthatták az oroszlán szőrét, a kígyó bőrét, végigsimíthattak egy teknős páncélt, állati koponyákat foghattak, és közelről láthatták, milyen is egy pingvin láb.
 A délelőtt hamar véget ért, de mindenki élményekkel gazdagodva indult vissza az iskolába.
Kocsisné Takács Andrea


Fóka-móka

 Az állatkerti kirándulásunk egyik izgalmasabb eseménye kétséget kizáróan a Fóka-móka, azaz az oroszlánfókák etetése és tréningje volt.
 Az oroszlánfókák tengeri halat (hering, makréla stb.), valamint tintahalat esznek, amit a gondozók a foglalkozásokhoz kapcsolódóan adnak oda az állatoknak. A tréning során a gondozók csak pozitív megerősítést alkalmaznak. Kézjeleket és egyéb eszközöket használnak (labda, karika), és az elvégzett feladatokért cserébe a fókák jutalomfalatokat kapnak.
 Az akrobatikus mutatványnak tűnő mozdulatokat nemcsak a törődés, és a figyelem miatt végzik, hanem mindezek a természetes mozgásformáikból lettek összeállítva. A tréning célja a fókák egészségvédelme, mert nagyban megkönnyíti az állatorvos munkáját, ha az ember jelenlétéhez, érintéséhez vannak szoktatva.
 Jacques és Noé igénylik, sőt élvezik ezeket a foglalkozásokat, ami segít nekik az állatkertben tartott állatokra leselkedő legnagyobb veszély, az unalom leküzdésében. Ráadásul a közönség számára is érdekes és látványos.  
Udvardi Katalin 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése