2018. május 22., kedd

Anyák napi ünnepség az ÉA. tagozaton 2018. május 7.-én


Elmondhatjuk, hogy újabb tagozati hagyományt teremtettünk, hiszen már harmadik alkalommal szerveztük meg a tagozati szintű anyák napi ünnepségünket. Nem ez a lényege a rendezvénynek, hiszen nem a hagyomány miatt rendezzük, hanem azért, hogy segítsük kifejezni tanulóinknak édesanyjuk iránti szeretetüket, s az édesanyák érezzék, hogy ez a műsor nekik, kizárólag nekik szól odaadó szeretetükért, gondoskodásukért, véget nem érő fáradozásukért.
Ahogy korábban is most is minden csoport ajándékkal és műsorral készült – mondhatni heteken keresztül. Valamennyi csoport saját megfontolása szerint hozott új produkciót, vagy az éves „reportoárjából” adott elő egy műsorszámot. Hogy mitől volt az idei ünnep más, mint a korábbi? Attól, hogy nagyobb összefogással, szélesebb együttműködéssel készült, aminek nevelő erejét nem szükséges egyik olvasónk előtt sem bizonygatni. Az együttműködésnek csak egy része volt látható és hallható a tornaterem képzelt színpadán. Amit a vendégeink is láthattak, hogy évről-évre egyre több „csoportokon átívelő” műsorszám is bemutatásra kerül. Az idei műsorunkban a Katicabogarak táncában valóban a tagozat apraja-nagyja szerepelt, az óvodástól a KI tanulókig. Az iskolai színes kotta zenekarunkban most felsős tanulóink ültek hangszereik mögé. Nemcsak csoportjainkon, hanem „tagozatokon átívelőnek” is nevezhető ez a rendezvény, hiszen a TA tagozatról narrátorként működött közre Vitányi László a 9-10. csoport műsorában. Ami nem volt látható, mert a színfalak mögött történt, de nagyon lényeges, hogy a TA. tagozat valamennyi felsős tanulója nagy erőkkel, dinamikusan, szinte kérés nélkül, önként rendezte be a tornatermet. Köszönet minden padot cipelő TA tagozatos lánynak és fiúnak!

Kedves Anyukák és Nagymamák sok szeretettel várjuk Önöket a következő, 2019. évi anyák napi ünnepségünkre! Ígérjük, hogy a gyerekekkel együtt azon leszünk, hogy emlékezetes, szeretetben teljes, lélekben gazdagító pillanatokat varázsoljunk a gyakran gondterhes, szürke hétköznapok közé.


Pálfi Ildikó






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése