2016. október 20., csütörtök

Elindult az "Élet a tanyán" projektsorozat

 A tanulásban akadályozottak alsó tagozatán az őszi hónapokat immáron második éve behálózza a minket körülvevő világ megismerését célzó projektsorozat. Ebben az évben a programok a tanya élővilága témakör köré csoportosulnak.
 Minden héten egy napra fellazítjuk a megszokott tanulási formákat és osztálykereteket, ilyenkor a hangsúly a gyakorlati tapasztalatszerzésre és az érzelmeket is megmozgató élményekre kerül. A gyerekek maradandó tudást szereznek ezeken a napokon, ráadásul a köztük levő összetartás is erősödik a közös munkában.

 Ebben az évben a projekt első hetében a gyerekek az iskola épületében "kirándultak", felkeresték a "gazdát", a "házőrzőt", az "éléskamrát", izgalmas feladatokat gyűjtöttek és oldottak meg. A munka jutalma popcornos mozizás a GémKOMPLEXum moziban (azaz az interktív táblás teremben).
 A második héten tudósnapot tartottunk, ahol az osztályok egy-egy kiválasztott témát (disznótor, szüret, sütőtök, birka, káposztafélék) jártak alaposan körbe, majd kis tudósként elmesélték a többieknek, mit tanultak és bemutatták alkotásaikat.

 A témanapok november közepéig folytatódnak majd, lassan a folyosónkat is tanyavilággá varázsoljuk kézműves munkák segítségével.
 
További vidám tanyagolást minden gyereknek!













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése