2016. október 27., csütörtök

Őszi nagytakarítást tartottunk az Értelmileg Akadályozottak tagozatán szeptember 27-én

Az első instrukció szerint a csoportok feladata az osztálytermek rendezése, kitakarítása ill. a folyosói szekrények rendbe tétele lett volna. Először egy ártatlan buli takarításnak indult, afféle 'Putzparádénak', de bevallom a kollégák a vártnál is komolyabban vették a feladatot. Már a takarítás napját megelőző héten készültek a tematikus és még szimpatikusabb plakátok a takarítás legkülönfélébb témaköreit átölelve. Az osztályok rendkívül kreatív és legtöbbször szellemességet is sugárzó plakátjai mindenkit elkápráztattak. Persze a zsűritagok (az iskola vezetősége, Ibolya néni és Kati néni) sem győztek pislogni, amikor a termek tisztaságát értékelni próbálták a vakítóan tiszta osztályokba toppanva. Nem is lehetett ez másként, hiszen kicsik és nagyok a hétfői napot takarítással, rendrakással, ablakpucolással, porszívózással és felmosással töltötték. Kitakarítottuk a szekrényeket, lemostuk, az ajtókat és sikáltuk a széklábakat. Aztán minden...tényleg minden picobello sauber lett…A gyöngyvirág illatú Ajax frissítő illata bejárta az egész tagozatot még másnap is…
A takarítás után játék is volt. Gyöngyöt söpörtünk, pikto-totóztunk, ragacsos asztalt takarítottunk, tisztítószereket és tisztítóeszközöket válogattunk valamint rendet tettünk a tisztítószeres flakonok között is. Öko tisztítószer kiállítást rendeztünk és vártuk a látogatókat, akiknek most szabad volt tapogatni, szagolgatni is.
Minden osztály méltán kiérdemelte és átvette a zsűritől a „Tiszta terem rendes osztály címet!” és elégedetten tűzhette ajtaja mellé a tanúsító oklevelét.

Mindenkinek óriási piros pont jár ezért a napért!

Jöjjenek a bizonyítékok, a fotók:

Úgy kezdődött, hogy...

1. Plakátok készültek.....



2. Tanultunk...



3. ...fáradhatatlanul takarítottunk...rendet tettünk.


4. A bátrak összemérhették tudásukat...elméletben...



 5. A még bátrabbak gyakorlatban is...:"piktototóztunk", gyöngyöt söpörtünk, 
padot mostunk...


 6. Megnéztük az ÖKO kiállítást:


7. Bezsebeltük az elismeréseket...átvettük az okleveleket...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése