2016. október 9., vasárnap

Mi is részt vettünk a "Diákok a tiszta Kőbányáért mozgalomban"

"A Kőbányai Önkormányzat támogatásával a CIKK Egyesület, a KŐKERT KFT, a kőbányai iskolák, a Kőbányai Diák és Ifjúságitanács, szeptember 23-án, illetve az azt megelőző héten tisztasági akciót szervezett Kőbánya közterületein, a kőbányai iskolák udvarain, illetve környezetében. Az akció az Európai Mobilitási hét rendezvénysorozatához és a Takarítási világnaphoz kapcsolódva a „Diákok a tiszta Kőbányáért” nevet viseli és célja a kerületi iskolák hulladékmentesítése, a környezettudatos gondolkodás erősítése a fiatal korosztályok körében, illetve a tulajdonosi szemlélet kialakítása köztulajdon tekintetében." (Forrás: innen)

Iskolánk is csatlakozott a bátor szemétszedőkhöz és a szeptember 23-át, (egy pénteki napot) tűzte ki az udvar rendbetételére, szemétszedésre. Ökoiskola gyanúja áll fenn esetünkben, tehát evidencia volt: nem hagyhatjuk ki ezt az alkalmat (sem), hogy tisztábbá varázsoljuk közvetlen környezetünket. 
Természetesen a munkát felosztottuk az udvar egyik felét az Értelmileg akadályozottak tagozata, a másik felét a Tanulásban akadályozottak alsó tagozata vállalta magára… Az iskola közvetlen környezete, az iskolát övező járdarészek takarítása a nagyok feladata volt, a Tanulásban akadályozottak felső tagozatáé. Persze, voltak akik a bátor kőbányai szemétszedők komplexes alakulatának is a legbátrabbjai voltak és igen, bizony még a 99-es busz Hízlaló téri megállójába is kimerészkedtek rendet tenni…
Igen, a Mozgásfejlesztő csoport megint bizonyított - semmitől sem riadnak vissza. Nem csak Stevie Wonder & Sir Paul McCartney gondolta, hogy perfekt harmóniát alkot fekete és fehér… Ma is bebizonyosodik, hogy a fehér eldobható gumikesztyű és a fekete kukazsák is lehet sikkes, vagy inkább TRENDI, sőt MENŐ!
Szorgos jobb és bal kezek, lelkiismeretes komplexes diákok munkáját dícséri a Komplex tiszta udvara.
Már csak egy feladatunk maradt: MEGŐRIZNI a tisztaságot!

Harman Judit




     


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése