2016. október 28., péntek

Szüreti mulatság

Iskolánkban idén ősszel, október 18-án, is megrendezésre került a Szüreti mulatság, melynek vendégei az értelmileg akadályozottak tagozata, az óvodai és az autista csoport, a mozgásfejlesztő és a habi csoport voltak. A készülődés hetekkel megelőzte az ünnepséget, a közös vigadozás mellett a csoportok egyenként fantasztikus kivitelezésű zenés, táncos produkcióval, báb előadással léptek elénk és még egy színdarab főpróbájába is betekintést nyerhettünk.
A csoportos produkciók témája, egy kiválasztott  ŐSZI gyümölcs/zöldség/termés volt. Megtapasztalhattuk, hogyan színezi be a hangulatot padlizsán lilára vidám énekével a habi, miként lesz kedvünk gesztenyét szedni és almát szakítani az autista és az óvodai csoporttal, szurkolhattunk a 'mozgisoknak', hogy mikor húzzák ki a céklát. Szegény legények és leányok gazdag táncát ropta a KSSZ, a 9-10. osztály tanulói megcsillogtathatták kitűnő színészi képességüket, a 1-2-3. osztály ,,szőlői” mézédesen táncoltak és énekeltek, nagyon szép bábelőadást láthattuk a 4-6. osztály tanulóitól, a 7-8. osztályosok pedig bearanyozták napunkat a kukoricáról szóló előadásukkal.
Az előadásokat hatalmas táncmulatság követte, nagyon szép pillanat volt, mikor minden gyermek és munkatárs együtt ropta a csárdást, kéz a kézben.
A mulatság nem csak a szemnek és fülnek, hanem a szájnak is kellemes élményeket okozott. A csoportok a bemutatott gyümölcsökből, zöldségekből ételeket is készítettek, így az ,,eszünk- iszunk-vigadunk” mottó az idei Szüreti mulatságon maradéktalanul megvalósult.
Köszönet és dicséret illet minden tanulót és munkatársat, hogy ilyen vidám hangulatú, színvonalas szüreti mulatság jöhetett létre az idei tanévben!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése