2016. október 10., hétfő

Projektnap az állatok világnapján

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik október 4-én. Ez a nap Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének emléknapja. Assisi Szent Ferenc a legenda szerint értette az állatok nyelvét, és azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket.
Ezt a szemléletet továbbadva rendeztük meg projektnapunkat, melyen a teljes iskola részt vett. Osztályaink és csoportjaink nagy része egy általuk kiválasztott állatról plakátot készített, valamint műsoros produkciókkal is felkészültek a kiválasztott állatról.
Felvonultak így a csigák, a pillangók, a majmok, az cirkuszi oroszlánok, a lovak, a majmok, a lajhárok, a pókok, a tigrisek, a nyuszik, a kenguruk, a kutyák, a macskák, és egy kígyó is. Ezt a programot egy játékos kvízzel zártuk, macskanyelv-csoki nyereményért (eredmény-hirdetés később).
Ezután állatsimogató következett a KANGA Alapítvány (http://www.kangaalapitvany.hu/) jóvoltából. Minden gyerek megnézhette, megérinthette, megsimogathatta a kedves háziállatokat. Voltak itt kutyák, malacok, kiskecskék, tyúkok, nyuszik is. Nagy köszönet az alapítványnak ezúton is, a gyerekek és a tanárok is nagyon élvezték a programot. :)
Kiállításunk megtekinthető a földszinti folyosón.

Bedő Krisztina és Kulcsár Péter

Állatok világnapján készített montázsunk


 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése