2017. október 24., kedd

A kézmosás világnapja

 A kézmosás világnapja minden évben felhívja a figyelmünket a helyes kézmosás fontosságára. Azokban az országokban, amelyekben nincsenek meg a feltételek ehhez évente 2 millió gyermek hal meg olyan fertőzésekben, melyek kézmosással megelőzhetők lennének. 
 A tanulásban akadályozottak alsó tagozatán az október 16-ai héten kézmosó hetet tartottunk. Az osztályok három csoportban vettek részt a foglalkozásokon. Rövid ppt vetítésével mutattuk be a látható és láthatatlan „koszt”, majd játékos kísérletek, gyakorlatok segítették abban a gyerekeket, hogy megtanulják a helyes kézmosás 6 lépéses módszerét, a szappan használatának fontosságát.


A téli időszak közeledtével a cseppfertőzések terjedését, a megbetegedés kockázatát csökkentheti a gyakori és helyes kézmosás. Mindenki kipróbálhatta a „tüsszentő gépet”, és megfigyelhette milyen sok embert megfertőzhet, ha nem zsebkendőbe tüsszent. 
 Mivel iskolánk a tavalyi tanévben elnyerte az Ökoiskola címet, nem csak a helyes, hanem a víztakarékos kézmosásra is felhívtuk a figyelmüket. Megmértük milyen sok víz folyik el feleslegesen, ha a kézmosás időtartama alatt nem zárjuk el a vízcsapot.

Kovács Zsuzsanna


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése