2017. október 20., péntek

Októberi sportsikerek

 Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink minden lehetőséget megkapjanak a sporteseményeken való részvételre, hiszen sokuk számára a sportban elért sikerek kompenzációt jelentenek az élet egyéb területén átélt nehézségekkel szemben, pozitívan formálják énképüket, kihatnak feladattudatukra, egyéb teljesítményeikre is.
 E hónap folyamán három rendezvényen is szép eredményeket ért el iskolánk.

 Október 12-én a szentlőrinci futballpályán rendezték meg a Diákolimpia Labdarúgás Versenyét. A tornán 12 iskola diákjai vettek részt, csapatunk 4. helyezést ért el.
A csapat tagjai: Bojti Bence, Tóth Milán, Kirsch Ádám, Prónai Milán, Zelenak Richárd, Nagy Zoltán, Gyulai Tamás, Vitányi László, Budavári László, Szellő János, Kovács Dominik, Lellé Martin.
Büszkék vagyunk rájuk!



 Október 14-én a 32. Spar Maraton Esélyegyenlőségi Futamán álltunk rajthoz. Tanulóink több, mint 400 kortársukkal együtt teljesítették a 2000m-es távot. A FODISZ Verseny- és Szabadidősport Szövetsége ötödik alkalommal rendezte meg az eseményt, melynek célja, hogy a fogyatékkal élő gyermekek ép társaikhoz hasonlóan átélhessék a verseny izgalamit és örömeit. A rendezvényről nem hiányoztak a példaképek sem: együtt futhattunk Suba Róbert paraolimpiai ezüstérmes kajakozóval és Lengyel Zsófia paratriatlonistával is.
 A versenyen részt vevő diákjaink: Budai Melinda, Budai Brigitta, Budai Vivien, Páyer Bianka, Katona Szilveszter, Gyulai Tamás, Király Tamás, Budavári lászló, Vitányi László.



 Október 17-én álltak ismét pályára diáksportolóink a Diákolimpia Atlétikai Versenyén a budapesti UTE Atlétikai Stadionban. Az iskolánkat képviselő csapat több tagja is először vett részt ilyen versenyen, mégis szép eredményekkel tértünk haza:
 Kirsch Ádám korcsoportjában 1. helyezést,
 Nagy Károly 1500m-en 2. helyezést,
 Szabó Lívia 300m-en és 800m-en 3. helyezést,
 Gáti Gergő 1500m-en 4. helyezést,
 Nagy Zoltán 100m-en 4. helyezést, 300m-en 8. helyezést,
 Bojti Bence 300m-en 5. helyezést,
 Szabó Gabriella 100m-en 6. helyezést,
 Tóth Milán 300m-en 12. helyezést,
 Budavári László 100m-en 13. helyezést ért el.
Köszönjük nekik, hogy ilyen szépen képviselték iskolánkat!




A versenyekre a gyerekeket Ferenczi Elemér készítette fel, a kísérésben segítetőtársa volt Petkes Éva.

Ferenczi Elemér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése