2017. október 23., hétfő

Kirándulás a Vadasparkban


 Október 13-án került megrendezésre a vadasparki kirándulás a tanulásban akadályozott gyermekek alsó tagozata, valamint a felsősök közül az 5., 6. osztályos tanulók számára Budakeszin.
 Csodálatos pénteki nap volt, a gyerekek nagyon izgatottak voltak. Az időjárás kedvezett nekünk, ragyogó napsütésben gördült ki buszunk az iskola elől. Az út jó hangulatban telt, Zsuzsa néni beszélt a város látványosságairól, amelyek mellett elhaladtunk -a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták.
 A Vadasparkba érve az osztályok külön vágtak neki a hely felfedezésének, mindenki a maga ütemében és érdeklődésének megfelelően. A gyermekek sok állatot megismerhettek, találkoztak medvével, szarvassal, őzzel, muflonnal, bivallyal, farkassal és még sok vadonélő állattal. Az állatok nem bújtak el, sőt alig várták, hogy a ketrecen kívül lepotyogott makkot a gyerekek bedobják nekik. A parasztudvarban a háziállatokhoz kerülhettek egészen közel. Talán a legizgalmasabb a tanulók számára az állatsimogató volt, ahol alkalmuk nyílt az állatokat megsimogatására és etetésére is.
 Az osztályoknak egy kis feladata is volt a kirándulás során: tojástartókat kaptak, amikbe számukra érdekes terményeket, „kincseket” gyűjthettek. A kirándulás végén készítettünk egy közös fotót, majd elindultunk vissza az iskolába. A gyermekek tele voltak élménnyel, napokig erről beszéltek. Remélem még sok ilyen fantasztikus közös programon vehetünk közösen részt!

Kovács Kriszta






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése