2017. október 2., hétfő

Kölyöksportolóink az EKS napon



 2017. szeptember 23-án, szombaton Nagyatádra utaztunk 2 gyerkőcünkkel- Honyák Olivér és testvérével, Edvárddal -az EKS napi sportrendezvényre.  A Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség alapítójára, Eunice Kennedy Shriver asszonyra emlékeztünk ezen a napon.
 Bemutatkoztunk mi Kölyöksportolók, valamint a Magyar Speciális Olimpia Szövetség további 20 szakága is. 
 Ezen a napon vehettük át ünnepélyes keretek között a Csalogány Diáksport Egyesületétől kapott sporteszközöket, melyek még hatékonyabbá, színesebbé teszik a foglalkozásainkat.
 Volt ének, zene, tánc, színházi produkció, jókedv és nevetés bőségesen.  Sztárfellépők, sportolók is nevüket adták az eseményhez: többek között Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózó, Kállai Ildikó fitnesz világbajnok, Mednyánszki Szilvia világbajnok kajakos, Srp Miklós gyalogló olimpikon, Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó.  Énekelt nekünk Baby Gabi, az Animal Cannibals, Desperado és Kökény Attila. 
 Az EKS nap célja, hogy együtt ünnepeljük Eunice asszony rettenthetetlen bátorságát és hatását a világra; inspiráljuk a vezetők eljövendő generációját arra, hogy szenvedéllyel és elszántsággal építsék az új világot.
 A sport és a kultúra összefonódott, épek és fogyatékossággal élő emberek közösen érezték jól magukat. A barátságot 1 km-es fáklyás futással jelképeztük.
További képeket az eseményről ITT tekinthetnek meg.
Pokol Barbara









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése